Görüş Bildir
Haberler
Eleştirileri Dinleyen Erdoğan'dan Millet İttifakı Destekçilerine Teessüf: 15 Sene Önce Fırın, Buzdolabı Bulabiliyor muyduk?

etiket Eleştirileri Dinleyen Erdoğan'dan Millet İttifakı Destekçilerine Teessüf: 15 Sene Önce Fırın, Buzdolabı Bulabiliyor muyduk?

FreiGeist
21.06.2018 - 10:44 Son Güncelleme: 21.06.2018 - 14:30

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kral FM ve Kral Pop Radyo işbirliğinde yayınlanan programda 'Gezegen Mehmet' olarak tanınan radyocu Mehmet Akbay'ın sorularını yanıtladı. 

Erdoğan, Millet İttifakı'nın vaadinin tekrar parlamenter sisteme geri dönmek olduğunun hatırlatılması üzerine "Millet o defteri kapattı. Artık bir parlamenter demokrasi diye bir şey söz konusu değil" dedi.

Erdoğan, Millet İttifakı'nın vaadinin tekrar parlamenter sisteme geri dönmek olduğunun hatırlatılması üzerine "Millet o defteri kapattı. Artık bir parlamenter demokrasi diye bir şey söz konusu değil" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle devam etti:

'Bir defa 16 Nisan'da biz Türkiye'de bir anayasa oylaması yapmadık mı? Millet o defteri kapattı. Artık bir parlamenter demokrasi diye bir şey söz konusu değil. Bunlar her şeyden önce yasaları bilmiyor. Şimdi ne olacak? Eğer kalkıp da anayasal olarak, anayasayı değiştirme gücünü parlamentoda yakalayabilirlerse buyursunlar değiştirsinler. Veyahut da millete gidebilecek gücü yakalarlarsa buyursunlar millete gitsinler. O ayrı bir konu, o da onların anayasal bir hakkıdır. Ama şu anda 16 Nisan'da bu defter kapandı. Artık Türkiye'nin bir defa böyle bir şeyi yok. Türkiye başkanlık sistemine girmiştir.'

"Kadro bekleyen öğretmen yok. Bunların hepsi aldatmaca" 📹

Erdoğan, öğretmen atamaları konusundaki soru üzerine ise 'Kadro bekleyen yok. Şu anda bizim bu yıl 20 bin öğretmen atamamız var. Bu 20 bin öğretmenin atamasını yapacağız. Şimdi bu kadro bekleyen filan bunların hepsi aldatmaca. Kılıçdaroğlu diyor ki 'Ben yüzbinlerce öğretmeni alacağım.' Nereye alıyorsun? Bunlar dürüst değil, samimi değil, yalan söylüyorlar. Bakın biz geldiğimizden beri 580 bin öğretmen aldık. Bizden önce böyle bir şey yok. Biz ihtiyaca göre alıyoruz. Yeri geliyor 40 bin öğretmen aldık yeri geldi 30 bin aldık, bu yıl 10 bin almıştık, 20 bin daha alacağız.' diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tek adam' diye eleştiriyorlar sizi. Ekibinizin içinde sizi zaman zaman eleştirenler, fikirlerinize katılmayanlar oluyor mu?" şeklindeki soruya ise şu yanıtı verdi:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tek adam' diye eleştiriyorlar sizi. Ekibinizin içinde sizi zaman zaman eleştirenler, fikirlerinize katılmayanlar oluyor mu?" şeklindeki soruya ise şu yanıtı verdi:

'Ekibimizin içinde aynı fikirleri paylaşmayan arkadaşlarım olabilir ama tek adam ifadesi nereden doğuyor ona bakmak lazım. Eğer bu Sayın Kılıçdaroğlu'ndan doğuyorsa veya Kılıçdaroğlu zihniyetinde olanlardan doğuyorsa onu bir defa bir kenara koy. Bizde 'ben' yok, 'biz' var. Anlayışımız budur. 'Ben' diyemeyiz. 'Biz' deriz ve istişarelerimizi yaparız ve kararı alırız. Zaman zaman bana ters düşenler olabilir, bana ters düşenin kanaatini paylaşmaya da ben mecbur değilim. Nihai karar verici olan kim? Liderdir. Lider sadece düşünceleri toparlar, alır ama ama nihai kararı o verir. Çünkü sonunda hesabı millete kim verecek? O verecek. Diğerleri hesap vermiyor. Zaman zaman biz bunu bazı kurumlarımızda yaşıyoruz. O kurumlar bağımsız kurumlar havasıyla kendilerine göre adımlar atıyorlar. Peki faturayı kim ödüyor? Faturayı siyasetçi ödüyor. Burayı çok iyi düşünmemiz lazım. Faturayı ödeyen, istişaresini yaptıktan sonra kararını da o verir.'

Erdoğan, programda ayrıca Millet İttifakı'na oy vereceklerini söylerek hükümeti eleştiren seçmenlere ait ses kaydını dinledi.

Vatandaşların OHAL, ekonomi, parlamenter sistem, sağlık ve eğitim sistemi gibi konularda eleştirilerine Erdoğan “Üzülerek söylüyorum bunların astı astarı yok. Bir defa ciddi manada bir inceleme yaparak bunları söylemiyorlar. Kendilerine teessüf ediyorum' dedi ve şu şekilde devam etti:

'Türkiye'de bundan 15 sene evvel acaba evlerde fırın bulabiliyor muyduk, acaba evlerde buzdolabı bulabiliyor muyduk, çamaşır makinesi bulabiliyor muyduk? Her eve artık giriyor. Refah düzeyi yükselmiş durumda. Bazı evlerde bakıyorsun iki tane araba var. Buralara geldik. Şu andaki ifadeler hep ideolojik. Kusura bakmasınlar, onların bu yaklaşımını kabul etmek mümkün değil. Ücret politikalarına bakalım, nerelerden nerelere geldik.'

Cumhurbaşkanı Erdoğan Sakarya mitinginde de 'Her eve buzdolabı giriyorsa refah seviyesi var demektir' demişti.

Programın tamamını buradan izleyebilirsiniz 👇

📌 Erdoğan'ın refah düzeyine ilişkin vurgusu ve fırın, buzdolabı açıklaması sosyal medyanın gündeminde

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
785
639
218
57
32
19
11
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
merdanrozyyew

Reis bizim 15 sene önce de fırınımız buzdolabımız vardı ama, birilerinin sarayları yoktu, gemileri yoktu, 50 bin TL'lik çantaları yoktu, yurtdışında şirketle... Devamını Gör

merdanrozyyew

Buyurun 1986 senesinde yayınlanmış bir dizi sahnesi http://i.hizliresim.com/oV95XX.jpg

theCENK

15 sene önce her şey bir toz bulutuydu...

zittiripittiri

bütün bu söylemlere rağmen hala oy alıp da kazanırsa diyecek hiçbir şey kalmadı demektir,tası tarağı toplayıp ülkeyi terk etmek lazım...

Mehmet TEKMEN

Uğurlar olsun..