Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Elektronik sigara ithalatı yasaklandı!

Halihazırda Sağlık Bakanlığı tarafından yasaklı olan elektronik sigaraların Türkiye'ye ithalatı da resmi olarak yasaklandı. Yolcuların beraberinde getireceği elektronik sigaralar için de düzenleme yetkisi bakanlığa bırakıldı.

Halihazırda Sağlık Bakanlığı tarafından

Resmi Gazete’de yer alan düzenlemeye göre elektronik tütün ürünlerinin yedek parçası veya solüsyonlarının ithal edilmesi yasaklandı. Resmi Gazete’de “Elektronik Sigara ve Benzeri Cihazlar ile Bazı Tütün Mamülleri ve Tütün Mamulünü Taklit Eder Tarzda Kullanılan Mamullerin İthaline İlişkin Karar”ın yürürlüğe konulmasına 4458 sayılı Gümrük Kanunu’nun 55’inci maddesi gereği karar verildi. Karar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzası ile Resmi Gazete’de yayımlandı.

YOLCULAR GETİREBİLECEK

Kanuna göre sigara, sarmalık kıyılmış tütün mamulü, pipoluk tütün mamulü, nargilelik tütün mamulü, puro, sigarillo haricindeki tütün mamulleri ile ısıtılarak ya da yakılarak tüketilenler ve nikotin içersin ya da içermesin tütün mamulünü taklit eder tarzda kullanılan elektronik sigara ve elektronik nargile dahil her türlü mamul ve bu mamullerin tüketiminde kullanılan elektronik cihaz, aksam, yedek parça ve solüsyonların ithali yasaklandı. Ticaret Bakanlığı’na söz konusu ürünlerin yolcu ile birlikte Türkiye’ye getirilmesine ilişkin düzenleme yapma yetkisi verildi. Yani şimdilik yolcular beraberinde bu ürünleri getirebilecek.

SAĞLIK BAKANLIĞI YASAKLAMIŞTI

Türk Toraks Derneği’nin internet sitesinde yer alan bilgilere göre elektronik sigara Sağlık Bakanlığı tarafından yasaklanmıştı. Habertürk’e konuşan Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Tütün ve Diğer Bağımlılık Yapıcı Maddelerle Mücadele Daire Başkanlığı yetkilileri, “Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunca bugüne kadar kartuşu nikotin içeren herhangi bir elektronik sigara markası için ithalat izni verilmemiş ve ruhsatlandırılmamıştır. Dolayısıyla ülkemize sokulması ve her türlü ticaretinin yapılması yasaktır” açıklamasında bulunmuştu.