Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) AR-GE Komisyonu, Sakarya Üniversitesi’ni (SAÜ) ziyaret etti. Sakarya Üniversitesi Senato Salonu’nda gerçekleşen ziyarette SAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hatem Akbulut, SATSO Başkanı Akgün Altuğ, Sakarya Teknokent Müdürü Doç. Dr. Şakir Görmüş, akademisyenler ve komisyon üyeleri hazır bulundu.

VERECEĞİMİZ KATKILAR VAR

Yerli otomobilin üretim sürecinde Sakarya Üniversitesi’nin işin içinde olması gerektiğini vurgulayan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hatem Akbulut, “Yerli araç elektrikli olacaksa enerji depolama konusu ön plana çıkacaktır. Sakarya Üniversitesi şu an enerji depolama konusunda Türkiye’deki üniversiteler arasında en çok çalışma ve uygulama yapan üniversite. Bu konuda Avrupa Birliği projesi yapan ilk üniversitedir.  Yerli otomobile mutlaka vereceğimiz katkılar var” ifadelerini kullandı.

EN GÜÇLÜ ADAY: SAKARYA

Üretilecek yerli otomobilin Sakarya’da olması yönünde taleplerinin olduğunu dile getiren SATSO Başkanı Akgün Altuğ, “Yerli oto ile ilgili şehrin dinamikleri olarak çalışmalarımız ve altyapı hazırlıklarımız devam ediyor. Yerli oto üretimi konusunda mevcut potansiyeli sebebiyle en güçlü aday olarak Sakarya’yı görüyoruz” dedi. Altuğ, Üretilecek yerli otomobilin elektrikli olmasının planlanması nedeniyle Sakarya Üniversitesi’nin enerji depolama çalışmalarıyla projeye büyük katkı sağlayacağına inandığını kaydetti.

MELEK YATIRIMCI ÇALIŞMALARI

Sakarya ve çevresinin kanatlı hayvan üretiminde Türkiye’nin yüzde 60’ını karşıladığını belirten Altuğ, “Fakat civciv ve pilicin yediği yemin analizini yapamıyor. Ayrıca üretim sırasında olan hastalık gibi olayların tespiti de yapılamıyor. Bunun için Sakarya Üniversitesi’nden bir laboratuvar talebinde bulunduk” diye konuştu. Altuğ, üniversite öğrencilerini girişimciliğe teşvik etmek için, melek yatırımcılar konusunda çalışmalarını da sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

Ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren Prof. Dr. Akbulut, SATSO ve Sakarya Üniversitesi’nin işbirliklerinin artarak devam etmesinin Sakarya’nın geleceği açısından önemli olduğunu vurguladı.

Editör: TE Bilişim