|

Elebaşlarını aday gösterseler ne diyeceksiniz?

Terör örgütüne destekten yargılanan eski HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın hakkında hüküm olmadığı için dışarıda tutuksuz yargılanmasını isteyen muhalefet ittifakı, bu söylemleriyle terör örgütü liderlerine de yeşil ışık yaktı. Bu durum haklarında hüküm olmayan terör örgütü PKK'nın sözde liderleri Murat Karayılan, Cemil Bayık'ın da cezaevine girmeden yargılanmalarının da önünü açıyor.

Yeni Şafak
16:57 - 23/06/2018 Cumartesi
Güncelleme: 17:27 - 23/06/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ve PKK'nın elebaşlarından Murat Karayılan
CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ve PKK'nın elebaşlarından Murat Karayılan

Seçim kararının alındığı günden bu yana HDP seçmeninin oyunu kendine çekmeye çalışan CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi, eski HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş üzerinden politika yürütmeye çalışıyor. Bu konuda CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce aday olur olmaz Demirtaş'ı bulunduğu cezaevinde ziyaret etti. Daha sonra muhalefet ittifakını oluşturan partilerin Cumhurbaşkanı adayları Muharrem İnce, Meral Akşener ve Temel Karamollaoğlu, hapiste Cumhurbaşkanı adayı olan Demirtaş'ın seçim çalışmalarını yapması için hapisten çıkarılmasını istedi.

PKK VE FETÖ ELEBAŞLARINA YEŞİL IŞIK

Demirtaş hakkında hüküm verilmediğini ve yargılama sürecinde serbest bırakılmasını savunan muhalefet ittifakı, böylece suçluların tutuklanmadan yargılanmalarını ve fırsatını bulduklarında kaçmalarını sağlayacak. Bunun yanı sıra yurtdışında kaçak yaşadıkları için yargılama süreci yapılamayan haliyle haklarında hüküm verilemeyen terör örgütü PKK’nın sözde liderleri Murat Karayılan, Cemil Bayık'ın da tutuklanmadan yargılanmalarının önünü açıyor.

DEMİRTAŞ’IN PKK İLE İLGİLİ SÖZLERİ

Muhalefet ittifakının tutuksuz yargılanmasını istediği Selahattin Demirtaş'ın terör örgütü PKK hakkındaki söylediği sözler:

-Selahattin Demirtaş 13 Kasım 2012 günü açlık grevi yapanları ziyaret için gittiği Mardin'de, "Biz daha önder Apo’nun heykelini dikeceğiz heykelini" diye konuştu.

-30 Kasım 2013 BDP kongresinde, "Müzakere süreçlerinin en önemli başlıklarından biri de Sayın Öcalan’a Başkan Apo’ya özgürlük olacaktır" dedi.

-Hendek olayları sırasında Demirtaş, "Büyük temizlik operasyonuymuş, Bilmem silip süpürme operasyonuymuş! Siz kimsiniz! Siz kimi nereden süpürüyorsunuz! Siz ancak bu toprakların kanalizasyonunu temizlersiniz, başka da bir şey temizleyemezsiniz" ifadelerini kullandı.

-Demirtaş, KCK operasyonlarını eleştirirken ise, "Eğik bir baş olmaktansa yalın iki ayak olmayı tercih eden gençler onurumuzdur. Bu vahşete sessiz kalmak onursuzluktur" şeklinde konuştu.

-Demirtaş, diğer HDP'liler gibi PKK'ya terör örgütü demeyerek, PKK'yı "silahlı halk hareketi" olarak tanımladı.

#Demirtaş
#HDP
#Muharrem İnce
#Meral Akşener
#Temel Karamollaoğlu
6 yıl önce