ELBİSTAN’DA ATIK SU ARITMA TESİSİ ÇALIŞMALARINA BAŞLANDI!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tesis kurulumu için başvuruda bulunan firma yetkilileri Türkiye’nin dört bir yanından Elbistan’a gelerek Pınarbaşı başta olmak üzere Ceyhan Nehri’nin birçok yerinde incelemelerde bulunarak Belediye Başkanı Gürbüz ve KASKİ yetkilileri ile görüşmelerde bulundu.

AB (IPA) 2 hibe programı kapsamında; 33 Km Kanalizasyon Kolektör hattı ve 170.000 (170 bin)  kişi kapasiteli ileri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi yapımı gerçekleştirilecek olup, iş yapım ihalesine Çevre Bakanlığı himayesinde çıkılacaktır.

 

2019 yılı yatırımı kapsamında bulunan Elbistan Atık Su Arıtma Projesi hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Gürbüz, “ Atık Su Arıtma Projesi Elbistan açısından çok değerli bir proje. Tesisin kurulması ile birlikte Ceyhan Nehri yepyeni bir görüntüye kavuşacak. Nehirde ki kirliliği azaltarak, sağlık ve görüntü açısından olumlu değerlere katkı verecek. Ceyhan Nehri Elbistan’a ve birçok ovaya can kaynağı, bizde bu sebeple bugün yatırımcı firmalarla görüşerek bölge analizini gerçekleştirip bilgi aktardık. Elbistan Belediyesi olarak bu projenin arkasında olduğumuzu ve her türlü yardımda bulanacağımızı kendilerine bildirdik. İnşallah ihale sürecini en kısa sürede tamamlayarak bölgemize KASKİ yetkililerimizle birlikte güzel bir hizmet kazandırmak istiyoruz” dedi.

 

ELBİSTAN’DA ATIK SU ARITMA TESİSİ ÇALIŞMALARINA BAŞLANDI!

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Maraş Aktüel | Kahramanmaraş Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!