Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürlüğü son dönemde bazı kesimlerce yapılan Elbistan ilçemizin sularının kirli olduğu ve kullanılmasında sakınca bulunduğu iddialarının dile getirilmesi nedeniyle bir açıklama yaptı.

KASKİ Genel Müdürü Mustafa Altunok tarafından yapılan açıklamada

Genel Müdürlüğümüz kurulduğu günden bu yana Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatih Mehmet Erkoç’un önderliğinde il genelinde vatandaşlarımıza kaliteli ve kesintisiz  içme suyu vermeyi kendimize prensip  ettik.   Son günlerde Elbistan ilçemizde bazı art niyetli kişilerce suların kirli olduğu ve kullanılmasında sakınca bulunduğu iddiaları gündeme getirilmekte. Vatandaşlarımız bu tür mesnetsiz haberlere itibar etmesinler.

Her verdiğimiz içme suyundan; Genel Müdürlüğümüzce, İl Halk Sağlığı Müdürlüğünce ve Hıfzı Sıhha Enstitüsü Adana Bölge Müdürlüğünce rutin olarak numuneler alınarak analiz edilmektedir. Kesinlikle içme ve kullanma açısından olumsuz bir durum söz konusu değildir.

Vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla sularını içebilirler

 KASKİ Genel Müdürlüğümüzce bütün su kaynaklarımız, şebeke ve depo gibi tesislerimiz kontrolümüz altında olup gerekli kontroller yapılmaktadır.  Vatandaşlarımız su konusunda Genel Müdürlüğümüzce yapılmayan herhangi bir duyuru ya da bilgiyi dikkate almamalarını önemle rica ederiz. ” dedi.
Editör: Haber Merkezi