Her şeyi bir kenara bırakalım, her seçim döneminde memleket sevdalısı, hizmet sevdalısı bir milletvekili arıyoruz ya; çalışacak hizmet üretecek bir milletvekilleri mutlaka listeye girmeli diyoruz ya; işte Kahramanmaraş siyaset tarihinin mihenk taşlarından biridir Mahir Ünal.

Küçük kısır döngülerle, koltuk hırsıyla bazı insanların yıpratmaya çalıştığı bu isim vatandaşların kör noktasına gelmemeli. Sahip çıkma duygusu en önlerde olmalı diye düşünüyorum. Vatandaş sen çalışan, memleketi için uğraşan, hizmet üreten bir siyasetçiye sahip çıkamıyorsan, konuşmaya, şikâyet etmeye hakkın da yoktur. Bundan sonraki seçimlerde kaliteli adamlar gelmeli sözün de boştur.

Kahramanmaraş’ta çalıştaylar, toplantılar vs. bunları bir kenara bırakalım. Sadece bir örnek vereyim; Grup Başkanvekilliği döneminde 15.09.2011 senesinde başlattığı çalıştaylar bugün tüm Türkiye’ye örnek oldu. Çalıştaylardan ne kazandık demeyin, gözlerinizi açın, geçmişi biraz karıştırın. Çalıştaylarda planlanan hizmetler eylem planlarına dönüştü ve kitapçık haline geldi. Kitapçıklardan takip edin hayata geçme oranı yüzde 95’leri buldu.

Gençlik Merkezleri, Karayollarındaki ek tüneller, Germenicia bölgesine 10 milyon TL, kalelerin restorasyonları, havaalanı, yeni okullar bunlardan sadece bazıları.

Son çalıştay Bakan Özhaseki’nin egosu yüksek ziyareti, herkese tepeden bakması, hizmet yerine nutuk vererek buradan ayrılması olayı hariç diğer tüm çalıştaylardan iyi sonuçlar aldık.

Ben Elbistanlılara seslenmek istiyorum.

Kahramanmaraş siyaset tarihinde ismini hizmetleriyle duyurmuş kaç siyasetçi çıkardınız. Geçmişteki siyaset yapanları buradan rencide etmek istemiyorum. Sezar’ın hakkını Sezar’a verilmesi gerektiğini belirtiyorum.

Ey Elbistan halkı; bazı kişilerin koltuk hırsıyla Ünal’a beslediği düşmanlık elbetteki ilçe geneline mal edilmemeli. Fakat bir gerçek var, siz siyasetçinize ne kadar sahip çıkıyorsunuz. Bunca yıl Ak Partiye çok üst seviyelerde olmasa bile iyi destek verdiniz. 2011’e kadar karşılığında ne aldınız? Hadi cevaplayın.

Doğum yeri Elbistan yazan bir siyasetçinin fotoğrafları, isimleri ilçenin her köşesinde sergilenmeli. Ünal’ın kıymetini ne zaman anlarsınız biliyor musunuz? Ünal Kahramanmaraş listesinden değil de başka bir ilden milletvekili listesine yazılırsa anlarsınız. O zaman iş işten geçmiş olur.

Açık açık yazmak gerekirse, doğum yeri Elbistan olan bu siyasetçi elbette tüm ilçelere hizmet götürmüştür.  Fakat nüfus yoğunluğu bakımından kentin en büyük ilçesi olan Elbistan’a da pozitif bir ayrımcılık yapmıştır. Hemen ilçe girişindeki 300 yataklı modern hastane Türkiye’de hangi ile nasip olmuştur. Gençlik merkezleri, yeşil sahalar, liseler, Kaymakamlık binası, doğalgaz, Göksun-Elbistan yolu, spor kompleksleri kimlere nasip olmuştur.

Elbistan’da siyaset yapmak çok zordur, hizmet istiyorsanız alın size hizmet. Bağrınızdan çıkan bu adam sizin için uğraşıyorken bir kuru kalabalığın çıkarttığı küçük ayak oyunlarıyla ön yargılı olmak gerçekten o gelen hizmetlere ihanettir.

Bakın son bomba nedir biliyor musunuz? İlçenize bir üniversite geliyor. En az 20-30 bin öğrencinin kalacağı, o kuru gürültü çıkaran bir avuç insanı da ekonomik olarak üst seviyelere çıkartacağı bu üniversite Elbistan’a kuruluyor.

Bir kez daha söylüyorum; Türkiye’de kaç tane ilçede üniversite var. Telefonunuzdan girin internete bir dakika ayırıp bakmanız yeterli.

O kadar hizmeti ilçesine yapmış bir insanın tüm samimiyetimle söylüyorum heykelinin dikilmesi gerekir. Son duyumlara göre Ünal’ın İzmir veya Ankara’dan listeye gireceğini duyuyorum. Bu gerçek olursa Kahramanmaraş için de Elbistan için de bir kayıptır.