Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli Kurban Bayramının ikinci gününde yazılı bir açıklama yaparak IPARD II 5. Başvuru Çağrı Dönemi sonuçlarının açıklanmaya başladığını belirtti.

İlimize çok sayıda yatırım kazandıran Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Elazığ İl Koordinatörlüğü 5. Başvuru Çağrı Döneminde de başarısını devam ettirdi.

YILMAZ: ELAZIĞ OLARAK 14 ADET PROJEMİZ YER ALMIŞTIR

Konuyla ilgili açıklamada bulunan TKDK Elazığ İl Koordinatörü Sertaç Yılmaz, “5. Başvuru Çağrı Döneminde Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar ve Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenme ve Pazarlanmasına Yönelik Yatırımlar kapsamında toplam yatırım değeri 44 Milyon TL, toplam hibe tutarı ise yaklaşık 23 Milyon TL olan 37 adet proje kabulü gerçekleştirilmiştir. Sayın Bakanımızın Kurban Bayramının ikinci gününde açıkladığı 1. Grup Sözleşme İmzalamaya hak kazananlar listesinde Elazığ olarak 14 adet projemiz yer almıştır. Toplam yatırım değeri 19.5 Milyon TL, ödenecek olan hibe tutarının ise yaklaşık 10,5 Milyon TL olan bu projelerin 4 tanesi süt çiftlikleri, 4 tanesi besi çiftlikleri ve 6 tanesi ise tavuk çiftlikleridir. İncelenmesi devam eden projeler ile Eylül ve Ekim aylarında sözleşmeler imzalanacaktır.’’ diyerek yatırıma dönüşecek olan bu projelerin İlimize ve Ülkemize hayırlı olmasını temenni ettiklerini söyledi.