Elazığ’dan Akçaabat’a Gelen Künefe Lezzeti!

Trabzon’un Akçaabat İlçesinde Künefeci Ferhat Usta Kadayıf, Baklava, Dondurma Hizmete Açıldı.

İşletme Sahipleri, Ferhat Altunbay Ve Sezgin Saray, Tatlılarında Kullandıkları Fıstığı Gaziantep’ten, Peyniri Hatay’dan Ve Yağı Da Şanlıurfa’dan Getirdiğini Belirterek, Yöresel Ve Kaliteli Malzemeler, Tatlılarımıza Ayrı Bir Lezzet Katmakta Dedi.

Künefeci Ferhat Usta Kadayıf, Baklava, Dondurma Akçaabat Hamamçimeni Çarşısı Sahil Kesiminde Hizmete Girdi.18 Ekim 2019 Cuma Günü Saat:14.00’da Hizmete Açılan Akçaabat’ın Tek Künefecisi Olma Özelliğini Taşıyan Künefeci Ferhat Usta Kadayıf, Baklava, Dondurmanın Menüsünde Künefe, Çıtır Hasır, Kaymaklı, Special, Cevizli-Fıstıklı Zade, Billuriye, Katmer, Kızarmış Dondurma, Diyabet Hastalar İçin Baklava Ve Kadayıf Gibi Birbirinden Lezzetli Tatlılar Yer Alıyor. İşletme Sahipleri Ferhat Altunbay Ve Sezgin Saray Tatlılarını Müşterilerinin Gözlerinin Önünde Hazırlaması İse Beğeni Topluyor.

AÇILIŞ TÖRENİ MUHTEŞEM OLDU

Akçaabat Hamamçimeni Sahil Kesimi Tarafında Hizmete Açılan Künefeci Ferhat Usta Kadayıf, Baklava, Dondurmanın Açılış Törenine, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Akçaabat Belediyesi Meclis Üyeleri, Akçaabat İlçe Emniyet Müdürü Volkan Özeren, Akçaabat İlçe Müftüsü Alaettin Kırbıyık, Akçaabat Esnaf Odası Başkanı Yaşar Sivrikaya, Akçaabat’ta Faaliyet Gösteren Siyasi Parti Başkanları Ve Yöneticileri, Mahalle Muhtarları, Kurum Kuruluşların Temsilcileri, Basın Mensupları Ve Çok Sayıda Vatandaş Katıldı.

Açılış Töreni Akçaabat Erkek Horon Ekibinin Gösterileriyle Başladı. Sonrasında İse Akçaabat Esnaf Odası Başkanı Yaşar Sivrikaya, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez Ve Son Olarak Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun Yapmış Oldukları Hayırlı Olsun Konuşmalarının Ardından Akçaabat İlçe Müftüsü Alaettin Kırbıyık’ın Yaptığı Dua İle Künefeci Ferhat Usta Kadayıf, Baklava, Dondurma İşyerinin Açılış Kurdelesi Kesildi.

NEDEN AKÇAABAT?

Künefeci Ferhat Altunbay’ın Elazığ İlindeki İşyerinde Çok Küçük Yaşta Bu İşi Severek Tatlıcılık Ve Kadayıfçılık Mesleği İle Tanıştı. Mesleğe Olan Hevesi İle Meslek Dalında Kendini Geliştirerek Bu Günlere Kadar Geldi. Uzun Süre Babası Ahmet Altunbay’ın Yanında Çalıştıktan Sonra Ortağı Sezgin Saray İle Beraber Kendi İş Yerlerini Kurmaya Karar Verdiler. Büyüklerinin Kendilerine Aşılamış Olduğu Trabzonspor Aşkı İle Özellikle Karadeniz Bölgesinde Yaptıkları Araştırmalar Sonucunda Turizm, Kültür, Spor Ve Sanat Şehri Olan Akçaabat İlçesini Seçtiler.

foto-galeri-icon-054.pngayder-turizm-logo-koksal-071-413-209.png

 

Editör: TE Bilisim