Elazığ'da depremin enkazı kaldırılıyor

Elazığ'da depremin enkazı kaldırılıyor

Elazığ'da depremin ardından arama kurtarma çalışmaları sona ererken, 45 kişinin enkaz altından sağ çıktığı, 41 kişinin ise öldüğü açıklandı.

Elazığ’da merkez üssü Sivrice olan 6,8 büyüklüğündeki depremin üçüncü gününde enkaz altında kalanların tamamı çıkarıldı ve arama kurtarma çalışmaları sonlandı. AFAD’ın son açıklamasında 45 kişinin enkazdan sağ çıkarıldığı bildirilirken, ölenlerin sayısı 41 olarak duyuruldu. Bölgede enkaz kaldırma çalışmaları sürerken, depremden etkilenen, çadırlarda ve sokakta kalan insanlar soğukla mücadele ediyor.

Elazığ’da yaşanan depremde toplamda 14 kişiye mezar olan iki apartmanın enkazı kaldırılıyor. Arama kurtarma çalışmalarının son bulmasının ardından bugün öğleden sonra Yıldız ve Aykent apartmanlarının enkazı görevliler tarafından iş makineleriyle kaldırılmaya başlandı.

Beş katlı Aykent apartmanında 7 kişi enkaz altında kalarak vefat etti. Birçok yaralı da enkazın altından sağ kurtarılmıştı. Yine 7 kişiye mezar olan Yıldız Apartmanı’ın da enkaz kaldırma çalışmalarına da başlandı.

Elazığ depreminin sembol isimlerinden olan iki buçuk yaşındaki Yüsra bebek ve annesi Mustafapaşa mahallesinde enkazı kaldırılan bu apartmandan sağ kurtulmuştu. Mahalleli enkaz kaldırma çalışmalarını ateş yakarak izlerken çoğu mahalleli iki apartmanın müteahhidinin kim olduğunu kendi aralarında konuşuyor. Öte yandan mahallenin çoğu boşaltılırken mahalleye henüz su ve elektrik verilmiyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.