Görüş Bildir
Haberler
Elazığ'a Yardım Paketinden Çıkan Not: 'Harçlığımdan Veriyorum, Siz Hiç Üzülmeyin'

etiket Elazığ'a Yardım Paketinden Çıkan Not: 'Harçlığımdan Veriyorum, Siz Hiç Üzülmeyin'

Elazığ 6,8 büyüklüğündeki depremin yaralarını sarmaya çalışıyor. Türkiye'nin birçok noktasından depremzedeler için yardımlar gönderilirken Lüleburgaz'dan duygulandıran bir yardım haberi geldi. Elazığ'a gönderilmek üzere küçük bir kız çocuğu tarafından verilen bir pakette 15 lira ve “Harçlığımdan veriyorum. Size çok üzüldüm. Çok geçmiş olsun. Siz hiç üzülmeyin. Sevgilerle” yazılı not bulundu.

Kız çocuğunun depremzedeler için verdiği harçlığı ve notunu Lüleburgaz Belediye'si paylaştı 👇

Bütün illerden Elazığ'a yardım malzemeleri gönderildi

Bütün illerden Elazığ'a yardım malzemeleri gönderildi

Şanlıurfa'dan Antalya'ya Kırklareli'nden Burdur'a ve daha onlarca ilden vatandaşlar, depremzedeler için seferber oldu. 

Belediyelerde toplanan yüzlerce battaniye, yorgan, giysi, elektrikli ısıtıcı ve gıda malzemeleri kamyon ve tırlarla bölgeye gönderildi.

Depremin ardından 3'üncü gün: Elazığ yaralarını sarmaya çalışıyor

Depremin ardından 3'üncü gün: Elazığ yaralarını sarmaya çalışıyor

AFAD'dan yapılan yazılı açıklamaya göre bölgeye toplam 24 bin 402 çadır, 26 bin 501 yatak, 62 bin 963 battaniye ve 3 bin 651 ısıtıcı ulaştırıldığı belirtildi. 

Açıklamada ayrıca 34 bin öğün sıcak yemek, 13 bin 500 kahvaltı ve 7 bin çorbanın depremden etkilenen vatandaşlara dağıtıldığı aktarıldı.

Elazığ ve Malatya Yardım Kampanyasında, 5 milyon 312 bin 85 lirası kampanya kapsamında oluşturulan banka hesaplarında, 25 milyon 252 bin 280 lirası ise SMS yoluyla olmak üzere toplam 30 milyon 564 bin 365 lira yardım toplandığı bildirildi.

AFAD Başkanlığının, gerektiğinde kullanılması amacıyla Elazığ Valiliği emrine 3 milyon lira, Malatya Valiliği emrine 3 milyon lira olmak üzere toplam 6 milyon lira acil yardım ödeneği gönderdiği vurgulandı.

21'i 4'ün üzerinde 948 artçı sarsıntı

21'i 4'ün üzerinde 948 artçı sarsıntı

Açıklamada 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından 21'inin büyüklüğü 4'ün üzerinde 948 artçı sarsıntının meydana geldiği belirtildi.

Kentteki enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor 🎥

12 bina acil olarak yıkılacak

12 bina acil olarak yıkılacak

Açıklamada, Elazığ ve Malatya'da incelenen 2 bin 945 binadan 87'sinin yıkıldığı, bunlardan 1287'sinin ağır hasar aldığı, 56'sının orta ve 876'sının az hasarlı olduğu, acil olarak yıkılacak 12 binanın tespit edildiği, 627 binanın ise hasar görmediği kaydedildi.

Elazığ'da 45 barınma alanı belirlendi

Elazığ'da 45 barınma alanı belirlendi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Elazığ'da şu ana kadar 45 barınma alanının belirlendiğini, buralarda yemek ve barınma ihtiyacının karşılandığını belirtti.

Soylu, barınma alanlarının 10'unun çadır alanı, 34 'ünün okul, 4'ünün cami, 2'sinin cemevi geri kalanının da spor kompleksi olduğunu söyledi.

Depremzedelere 30 bin ton kömür dağıtılacak

Depremzedelere 30 bin ton kömür dağıtılacak

AFAD, Türkiye Kömür İşletmelerince Soma ve Tunçbilek'ten sağlanan 30 bin ton kömürün, AFAD koordinasyonunda Elazığ ve Malatya'daki depremzedelere dağıtılacağını bildirdi.

ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
persona grata

Kızılay yöneticileri maaşları ve boğazda 12 bin dolara kiraladıkları köşklerde yaşayıp giderken... Şu masumların harçlıklarından verdikleri... Sabır, sabır, ... Devamını Gör

tv-kumandasi

Kafama takılan sorular? 1999 dan beri toplanan deprem vergilerine ne oldu? Acun bile 1 gecede dünya para toplarken koskoca devletin 5 tane elazığ yapacak kad... Devamını Gör

Esra Konya

çok merak ediyorum bu yardımlar gerçekten insanlara ulaşıyor mu ?