Elazığ'ın Sivrice ilçesinde, yerin 10 kilometre derinliğinde 6.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Soylu'nun açıklamasında 2 ilde 22 kişinin yaşamını yitirdiği bildirilirken, 7 ilde hastanelere başvuran kişi sayısı ise binden fazla olduğu öğrenildi

Elazığ'da bugün 20.55 sularında 6.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Kandilli Rasathanesi ve AFAD tarafından 6.8 büyüklüğünde olduğu açıklanan deprem Türkiye'nin birçok şehrinde ve Kuzey Irak'ta da hissedildi.

Akar: Şehir merkezlerimizde can kaybı olmadığı görülüyor

Akar, deprem sonrasında bütün askerlerin teyakkuz halinde olduğunu belirtti.  İlgili arkadaşların çalışmaların sürdürdüğünün altını çizen Akar, "Deprem büyük olduğu için sarsıntı büyük olmuş. İnsanlar panik halinde. Oradaki arkadaşlarımız halkı teskin etmeye çalışıyorlar. Şehir merkezinde herhangi bir can kaybı yok, hasar görülmüyor. Askerlerimizde herhangi bir can kaybı yok, askeri birliklerimizde büyük bir hasar görülmüyor. İl dışında Sivrice merkez olmak üzere taşrada bazı kayıplar olabilir değerlendirmesi var. Bunu netleştirmek için arkadaşlarımız çalışıyor. Askeri birliklerimize, kara ve hava birliklerimize teyakkuz talimatını verdik. Herhangi bir ihtiyaç halinde halkımıza yardım etmek üzere hazırlıklarını sürdürüyorlar." diye konuştu.

"Sivrice merkeze ulaşabildiniz mi?" sorusu üzerine Akar, "Konuştuk, Sivrice merkezde herhangi bir kayıp yok. Sivrice dışında olabilir diye bilgi aldık arkadaşlarımızdan. Dolayısıyla şu ana kadar gelen haberler rahatlatıcı. Önümüzdeki dakikalarda inşallah daha teferruatlı bilgileri aldığımızda aynı durum devam eder diye temenni ediyorum." cevabını verdi.

AFAD: 21.08'de 5.4 büyüklüğünde bir deprem daha gerçekleşti

Öte yandan AFAD 21.08'de 5.4 büyüklüğünde bir deprem daha gerçekleştiğini bildirdi.

Habertürk yayınında konuşan Prof.Dr. Naci Görür, "Kırılma başladı demektir. Doğu Anadolu fayı üzerinde uzun zamandır deprem olmayan yerler vardı" dedi.

İmamoğlu: Yardıma hazırız

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Elazığ'da meydana gelen ve Doğu Anadolu'daki birçok şehri etkileyen 6.5 şiddetindeki deprem sonrası açıklama yaptı. İmamoğlu, "Elazığ merkezli gerçekleşen depremin can ve mal kaybına yol açmaması en büyük temennimiz. Tüm bölge halkına geçmiş olsun, gelişmeleri yakından takip ediyoruz. İBB olarak her türlü yardım için hazırız" dedi.

​Deprem yardımları askeri kargo uçaklarıyla bölgeye gönderiliyor

Deprem sonrası AFAD ve Kızılay tarafından hazırlanan yardım malzemeleri, askeri kargo uçaklarına yüklendi. AFAD, UMKE, Ankara İtfaiyesi ve AKUT'tan yaklaşık 100 arama kurtarma personeli ile 3 arama kurtarma köpeğinin de bulunduğu 4 askeri uçak, deprem bölgesine hareket etti. 

Battaniye, çadır, gıda ve sağlık malzemesi ile kurtarma ekipmanlarını taşıyan 4 uçağa ek olarak, AFAD koordinasyonunda yardım malzemesi ve gerektiğinde ek personelin ilerleyen saatlerde bölgeye sevk edilebileceği belirtildi. 

Ölü sayısı 19'a çıktı

AFAD'dan saat 06.00 sıralarında yapılan açıklamada depremde hayatını kaybeden ve hastaneye başvuran vatandaşların illere göre bilançosu paylaşıldı. Açıklamada 2 ilde 19 kişinin yaşamını yitirdiği bilgisi verilirken, 7 ilde hastanelere başvuran kişi sayısı ise 922 olarak belirtildi.

Editör: Haber Merkezi