Elazığ ve Harput'un Tanıtımı İçin Önemli  Bir Adım

Tamer ÖREN - Kültür Memur-Sen Antalya Şube Başkanı Esat ESMERAY Harput'un Unesco geçici miras listesine alınmasının önemli bir gelişme olduğunu söyleyerek 'Elazığ ve Harput'umuzun Dünya genelinde tanınması için son derece önemli bir adım' dedi.

Elazığ ve Harput'un Tanıtımı İçin Önemli  Bir Adım
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kültür Memur-Sen Antalya Şube Başkanı Esat ESMERAY gazetemize nezaket ziyaretinde bulunarak geçtiğimiz Mayıs ayında UNESCO geçici miras listesine alınan tarihi Harput mahallemiz için değerlendirmelerde bulundu. Harput’un tanıtımı için çok önemli bir adım atıldığını söyleyen ESMERAY  “Ülkemiz sahip olduğu coğrafi konumu ve tarihi itibariyle çok zengin bir kültürel ve doğal mirasa sahip. Harput da bu zenginliğimizin önemli bir parçasıdır. Bu miraslar yalnızca bizim için değil tüm insanlık için de çok önemlidir.  UNESCO’nun tanıtım kitapçıklarında artık Harput’umuzun da adı olacak. Dünya’nın birçok farklı ülkelerinde yaşayan insanlar gezip görmek istedikleri yerler listesine Harput’umuzu da ekleyecekler. Elazığ olarak bize düşen artık bu kültürel mirasımıza sahip çıkmak olacaktır. Sahip olunan bu kültürel ve doğal mirasın zarar görmesinin yalnızca ülkemiz için değil tüm insanlığın kültürel yoksulluğuna yol açabileceğini çok iyi biliyoruz. Bu nedenle kültürel değerlerimizin korunmasını sağlamak için halkımızı bilinçlendirmeliyiz. Harput’un UNESCO geçici miras listesine alınmasında emeği geçen herkesi kutluyorum. Gerçekten önemli bir başarıdır” diye konuştu.

Öte yandan Dünya genelinde miras listesinde 1073 kültürel ve doğal varlık bulunurken bunların 17 tanesi ülkemizde bulunmaktadır. Harput’un listeye alınmasıyla birlikte 2 karma (kültürel/doğal), 2 doğal ve 74 kültürel olmak üzere toplam Türkiye’de geçici miras listesinde 78 adet varlık bulunmaktadır.