ELAZIĞ HALKI DEVLET HASANESİNİ GERİ İSTİYOR

Hazar Stratejik Araştırmalar Merkezi (HAZARSAM) tarafından Elazığ Eğitim ve Uygulama Hastanesi ile Harput Devlet Hastanesinin ikinci basamak hastane olarak faaliyetini devam ettirmesi için 15 Ağustos 2018 tarihinde düzenlenen imza kampanyası yoğun ilgi gördü.

ELAZIĞ HALKI DEVLET HASANESİNİ GERİ İSTİYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

12 SAATTE 7632 İMZA

HAZARSAM Başkanı Prof. Dr. Bilal Çoban tarafından, Edibe Can Müftülük Sitesi önünde başlatılan imza kampanyası 12 saat sürmesine karşın 7 bin 623 imza ile dikkat çekti.

“Sen de sessiz kalma imzanla gücümüze güç kat” sloganıyla başlatılan imza kampanyasına, Doğu Anadolu Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (DAST BİR) Başkanı Hayrettin Karakaya, Elazığ Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Dönem Sözcüsü İbrahim Kayaoğlu, Elazığ Bakkalları ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Cebrail Top, Fırat Havzası Tıbbi Cihaz Üreticileri ve Tedarikçileri Derneği, Bakkal Teyzeler Platformu Başkanı Leyla Yıldırım, Rızaiye Mahallesi Muhtarı Hayrettin Tanyıldızı, İcadiye Mahalle Muhtarı İrfan Gözvur, Hastane Caddesi esnafları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ELAZIĞ BU SORUNU KENDİNE DERT EDİNDİ

Prof. Dr. Çoban, imza kampanyasının sınırlı bir sürede yapılmasına karşın beklediklerinin çok üzerinde bir ilgi gördüğünü belirterek, “Elazığ halkı bu sorunu kendine dert edindiğini attığı imza ile gösterdi. 12 saat süren kampanyaya 7 bin 632 vatandaşımız imzaları ile destek oldular. Ben başta tüm sivil toplum kuruluşlarımıza, bu sorunu kendine dert edinen vatandaşlarımıza Sayın Fatih Karakaya şahsında bölgedeki tüm esnaf ve işletme sahibi kardeşlerime ve emek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

TALEBİMİZ HAKSIZ DEĞİL

Çoban değerlendirmesinde taleplerinin haksız olmadığının altını çizerek, “3 kademeli hastane zinciri içerisinde 1. basamak sağlık merkezinde Elazığ’da bir problemimiz yoktu. Ancak 2. basamak Harput Devlet Hastanesi, Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bağlanmıştı. Şimdi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Elazığ Şehir Hastanesi'ne taşındı. İlimizde 1. basamak ve 3. basamak sadece hastane hizmeti veren kurumlarımız var. Eski hastanemizin yerinin 2. basamak devlet hastanesi olarak tekrar faaliyete geçmesini arzu ediyoruz.Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımızın ve STK başkanlarımızın katılımıyla devlet hastanesinin yeniden açılmasıyla ilgili yaptığımız istişare toplantısı neticesinde ilgili makamlara ulaştırılmak üzere rapor hazırlandı ve ulaştırıldı. Bu çalışmaya destek olmak amacıyla vatandaşlarımızın görüşlerini ve desteğini alarak devlet hastanesinin tekrar aktif hale getirilmesini amacıyla da bir imza kampanyası düzenledik. Kampanyaya gösterilen yoğun ilgi halkında beklentisinin bu yönde olduğunu gösteriyor. Halkın talep ve beklentilerinin biz esas alınacağına ve böyle olması gerektiğine inanıyoruz.’’dedi.

HAZARSAM Başkanı Prof.Dr. Bilal Çoban, toplanan 7 bin 623 imzanın 10 kopya olarak çoğaltıldığını belirterek, “Araya Kurban Bayramının girmesi vesilesiyle toplanan imzaları kopyalayarak Bayram sonrası ilk iş günü olan 27 Ağustos 2018 Pazartesi günü saat 14.00’da merkez PTT şubesinden kargoya vereceğiz. İmza kargolarımız Sağlık Bakanlığına, Sayın Valimize, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı hemşerimiz Sayın Mustafa Ataş’a, Sayın Milletvekillerimize, ilimizle ilişkileri hasebiyle Tunceli Milletvekilimiz Sayın Polat Şaroğlu’na, Bakan Yardımcılarımız Sayın Şuay Alpay ve M.Hadi Tunç ile Ak Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti Elazığ İl Başkanlarına gönderilecektir.” dedi.