Elazığ depreminde hayatını kaybedenlerin sayısı 39'a yükseldi

Elazığ depreminde hayatını kaybedenlerin sayısı 39'a yükseldi

Elazığ'da 24 Ocak Cuma günü saat 20.55'te merkez üssü Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğünde meydana gelen depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 39'a yükseldi.

Anadolu'nun birçok kentini etkileyen Elazığ depreminde toplamda 30 bina yıkılırken, ilk tespitlere göre; 72 binanın yıkıldığı, 514'ünün ağır hasar aldığı ve 409'unun az ve orta hasarlı olduğu aktarıldı. Elazığ'daki deprem sonrası Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonundaki müdahale faaliyetleriyle enkazdan sağ çıkarılan kişi sayısı 45’e yükseldi.

Depremde şu ana kadar 39 vatandaş hayatını kaybederken, 1607 kişinin yaralandığı bildirildi.

Elazığ Sivrice merkezli deprem, Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya, Tunceli, Samsun, Tokat, Çorum, Sivas, Niğde, Kayseri Kırşehir, Trabzon, Ordu ve Giresun'da da hissedildi.

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI OKTAY'DAN AÇIKLAMA

Bölgeye giderek çalışmaları inceleyen Fuat Oktay, "Son derece profesyonel bir çalışmaya sahada şahit olduk. Sadece teknik anlamda değil insani anlamda da buna dahil" dedi.

İçişleri Bakanı Soylu, "Sürsürü Mahallesinde 6 vatandaş enkaz altında. Halen umut saatleri içerisindeyiz. Onları da sağ salim çıkaracağımıza inanıyorum. AFAD yönlendirmesi olmadan bölgeye yardım yollanmamalı. AFAD ve bakanlıklardan valiliğe nakit akışı sağlanmıştır. İhtiyaç duyacak ailelere nakit yardımı da sağlanacaktır" açıklamasını yaptı.

20-01/26/20200126_2_40518555_51543372.jpg

ACİL DÖNÜLTÜRÜLMESİ GEREKEN 1,5 MİLYON YAPI VAR"

Bakan Kurum, "500 kişilik ekiple hasar tespit çalışması yürütülüyor. Riskli binalar için köklü dönüşüm projesi başlatacağız. Acil dönüştürülmesi gereken 1,5 milyon yapı var" ifadelerini kullandı.

Öte yandan AFAD yaptığı açıklamada, 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrası, 14'ünün büyüklüğü 4'ün üzerinde olan 599 artçı deprem meydana geldiğini duyurdu.

72 BİNA YIKILDI

Açıklamada ayrıca, hasar tespit analizleri ile 72 binanın yıkıldığı, 514’ünün ağır hasar aldığı ve 409’unun az ve orta hasarlı olduğu aktarıldı.

AFAD YARDIM İÇİN HESAP NUMARASI PAYLAŞTI

AFAD depremzedelere yardım etmek isteyen vatandaşlar için de bir paylaşım yaptı. İsteyen vatandaşlar aşağıdaki banka hesap numaralarına para göndererek ve sms atarak depremzedelere yardımda bulunabilecek.

20-01/26/ba8sf3bxcuaaq4efgnkslq.jpg

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN