"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

El Mevtu Hakkun Ölüm Haktır

OZAN KAYA
16 Eylül 2021, Perşembe
Bir gün en yakınım, belki de cemaatten değerli bir ağabeyim, bir mesaj yayınlayacak. “Tarsus Cemaatimizden Ozan Kaya kardeşimiz vefat etmiştir. Rabbimiz, Râhim ismi hürmetine merhamet eylesin, Efendimizin (asm) ve Üstadımızın Şefaatine nâil eylesin ve komşularından bir komşu olsun. Amin. Cenazesi şu gün, şu saat, şuradan kaldırılacaktır.”

“İnna Lillâhi ve İnnâ İleyhi Raciûn”

Mesajı okuduğunuzda belki üzüleceksiniz, belki de sevineceksiniz, imanını kurtararak gitti diye. (Allahu âlem)

Belki, hemen hatim dağıtacaksınız.

Belki resimlerim paylaşılacak. Arkamdan iyi/kötü sözler yazacaksınız.

Belki cenazeme katılacaksınız.

Vasiyetimdir: Definden sonra bir ağabeyimiz mutlaka, Risale-i Nur’dan 17. Lema’dan 12. Nota’nın hepsini okusun. Orada Ozan diye seslensin ki, işitsin herkes..

“Ey Hâlık-ı Kerim’im ve ey Rabb-ı Rahîm’im! Senin [Ozan Kaya] ismindeki mahlûkun ve masnuun ve abdin hem âsi, hem âciz, hem gafil, hem cahil, hem alîl, hem zelil, hem müsi’, hem müsinn, hem şakî, hem seyyidinden kaçmış bir köle olduğu halde, kırk sene sonra nedamet edip senin dergâhına avdet etmek istiyor. Senin rahmetine iltica ediyor. Hadsiz günah ve hatiatlarını itiraf ediyor. (Lem’alar - 130)”

Küllü nefsin żâ-ikatu-l mevt/ śümme ileynâ turce’ûn

Her nefis ölümü mutlaka tadacaktır. Sonra da bizim huzurumuza döndürüleceksiniz. (Ankebut 57)

9 Eylül doğum günümdü.

Kuzenim tebrikle birlikte, sülâle ortalamamızın 50 yaş olduğunu belirtip, sona yaklaşıyorsun dedi. Günün ehemmiyetine çok nükteli bir nokta koymuştu, benim için.. (Allahu âlem)

Dün bir ağabeyimizin cenazesine katıldım. Taziye yerinde yemek sonrası duâlar okundu. 

Sabahtan vefat haberi ile ağabeylerin taziye mesajları, geçmiş hizmet hatıraları ve resmi paylaşıldı.

Bu arada taziye mesajları gelmeye devam ediyor, ağabeyler duâ ediyordu.

Bende ise derin hâl devam ediyor(du).

Ne zaman benim taziye mesajım yayınlanacak?

O an ben Münker ve Nekir meleklerine nasıl cevap veriyor olacağım.

Hadiste “Lezzetleri tahrip edip acılaştıran ölümü çok zikrediniz” diye bu rabıtayı ders veriyor. Rabbimiz, imân ile ruhumuzu teslim etmeyi nasip eylesin. Amin.

Eşhedü en la ilahe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abdühü ve resulühü.

Okunma Sayısı: 1649
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Halil Kızılırmak

    16.9.2021 19:49:52

    Allah razı olsun inşaallah bizleri tefekküre sevkettin

  • Ramazan Çalışan

    16.9.2021 10:10:08

    Güzel bir nefis muhasebesi. Hicri yılın son, yeni bir yılın da başlangıcı olan ve aynı zamnda benimde doğum günüm olan otuzbir aralık ta okumayı geleneksel hale getirdiğim ihtiyarlar risalesinde,beni gençlik gecesinin uykusundan ihtiyarlık sabahıyla uyandıran ve vücudum kabir tarafına bir inişten koşar gibi gittiğini,ruhumun hanesi olan cismimin de her gün bir taşı düşmekle yıprandığını, Hadsiz dostlarımdan ve sevdiklerimden müfarakat zamanının yakınlaştığını ihtar ettiği bir zamanda,Hekim-i Lokman'nın da çaresini bulamadığı O manevî ve çok derin ve devasız görünen yaranın merhemini aramaya başlıyorum.O vakit birden peyganber efendimizin beşere getirdiği hediye-i hidayeti, o dermansız hadsiz zannettiğim yaraya güzel bir merhem ve tiryak oluyor ve Karanlıklı ye'simi, nurlu bir ricaya çeviriyor.

  • Daniyal ates

    16.9.2021 08:55:08

    Teşekkürler Rabbim razı olsun

  • Atilla

    16.9.2021 07:39:05

    Ozan Kaya Allah senden razı olsun. Müthiş bir yazı çıkartılmış sana. Oradaki Ozan Kaya her okuyucunun kalbine kendi adını soyadını yazdırdı. Gündelik tâbirle tam damardan girdin. Böyle bir uyarıcı böyle bir ikaz için teşekkürler Tebrikler Ozan Kaya

  • H.ibrahim Karahan

    16.9.2021 06:39:42

    Allah razı olsun

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı