• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
El eli yıkar, iki el de yüzü YUNUS KARAKAYA

El eli yıkar, iki el de yüzü

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 01.09.2015, 00:00
Toplu yaşama biçimi herkese bir görev yükler. Bu görevlerin yapılması bir yandan düzeni sağlar, bir yandan da sıkıntıların ortadan kalkmasını. Dolayısıyla karşılıklı yardımlaşma esasına dayalı bu görev iyilikleri çoğaltır, toplumu güçlü kılar. Asırlık çınar Yeni Asır Gazetesi'ni güçlü kılan işte budur.
Yeni Asır Gazetesi halkın sorunlarına eğilirken tarafsızlık ilkesini de hiçbir zaman bozmamış kurulduğu günden bu yana da sürekli devletinin yanında yer aldığını söylememe gerek yok sanırım.
Geçtiğimiz günlerde 121. kuruluş yıldönümünde Kızılay'la ortaklaşa kan bağışı kampanyası düzenleyen Yeni Asır, yeni bir sosyal sorumluluk projesine daha imza atacak. Yeni Asır Genel Yayın Yönetmeni Şebnem Bursalı'nın fikriyle hayata geçirilen tavla turnuvası bu yıl şehit aileleri için yapılacak. Geçtiğimiz yıl düzenledikleri tavla turnuvası ile engelli vatandaşlara akülü sandalye hediye eden Volkan-Hakan Sintaç kardeşler ile Mesut Sancak'ın bu yılki turnuvayı şehit ailelerine bağışlama çağrısı büyük takdir topladı.

CHP'de listelere kim karar verecek?

1 Kasım seçimleri öncesinde CHP İzmir Milletvekili aday isimlerine kim karar verecek çok merak ediyorum doğrusu.
Neden mi? Hemen anlatayım.
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, ön seçimde ortaya çıkan milletvekili aday listesinin 1 Kasım'da yapılacak seçimde de değiştirilmeyeceğini söyledi. Dikkatinizi çekerim "Değişmeye bilir değil, değiştirilmeyecek "demiş Mustafa Balbay bu kadar kendinden emin. benim bildiğim böyle bir açıklamayı CHP Genel Başkanı yapar.Çünkü son karar mercii Kemal Kılıçdaroğlu'nun olduğunu biliyorum ben. Yoksa Mustafa Balbay'da kendisini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun üzerinde görüyor.

Partiye güç vermeli

Aslında partilerin milletvekili adaylarını belirlerken, gücünü partiden alan değil, varlığı ile partisine güç verecek isimleri tercih etmeli.
Mesela CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan'ı ele alalım.
Şimdi CHP'li arkadaşlara soruyorum Tuncay Özkan, CHP'ye mi güç kattı. Yoksa CHP mi Tuncay Özkan'ı güçlendirdi? Biliyorsunuz kendisinini partinin üstünde gören Özkan, 5 Haziran seçimleri öncesinde yaptığı açıklamalarla CHP İzmir teşkilatını bir kalemde silmişti.
Peki, Mustafa Balbay'a ne demeli?
Mustafa Balbay acaba seçim bölgesinde partisi'nin oyunu ne kadar arttırdı acaba?
1 Kasım'da adaylık hayali kuran Atilla Serter içinde söylenecek sözüm var. Kendisi" Benim düşürülmem söz konusu olmasaydı, benim bulunduğum bölgede 8 milletvekilini rahatlıkla çıkarır, 9'u zorlardık"ş eklinde bir açıklama yapmıştı. Yani Atila Sertel ,"CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bile benim kadar etkili olamadı. Ben partinin bile üstünde bir isimim "mi demek istedi acaba?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA