131019098
16 Nisan 2024, Salı

“EL BİRLİĞİYLE İZMİR’İ KALKINDIRACAĞIZ”

14 Şubat 2019, Perşembe 06:49

     


CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, partisinin yerel seçimlerde işbirliği yaptığı İYİ Parti’nin İzmir İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Ziyarette İYİ Parti ile yapılan ittifakın seçime kadar yapılan bir anlaşma olmadığını belirten Soyer, AK Parti’nin İzmir Büyükşehir Adayı Nihat Zeybekci’nin projeleri ile ilgili de konuştu.

CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, adaylığının açıklanmasının ardından başladığı ziyaretlerini sürdürüyor. CHP ve İYİ Parti’nin yerel seçimler için işbirliği kararı doğrultusunda Millet İttifakı’nın İzmir Büyükşehir Adayı olan Soyer, İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Ziyarette, İYİ Parti İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, İYİ Parti İl yöneticileri ve İYİ Parti’nin aday çıkardığı 5 ilçenin belediye başkan adayları hazır bulunurken, partililerden de yoğun katılım oldu.

“Kol kola omuz omuza olacağız”

İYİ Parti İl Binası’nda coşkuyla karşılanan Soyer, partililere seslenerek, “Bu salonlar hep böyle dolsun taşsın. Hiç sığmayalım hep böyle devam etsin. Başkanımız ve çalışma arkadaşlarının gösterdiği misafirperverlik için teşekkür ediyorum. Bugün bu buluşmanın 40-50 günlük bir ittifak olmadığını düşünüyorum. Uzun vadeye taşıyacağımız yol arkadaşlığının ilk günü. 1 Nisan‘dan itibaren birlikte ele ele İzmir’e çok daha faydalı olacağımız platformlar yaratacağız. Kol kola omuz omuza olacağız. Büyük heyecan taşıyorum bugün. Sizlerin gülen yüzünü görmek heyecan ve ümit verici. Türk siyasetinin buna çok ihtiyacı var. İnsanlar ayrıştırılırken İzmir’de yerelde bu kadar canlı samimi işbirliği kurulması Türkiye’ye örnek olacak. Buna katkı veren il başkanlarımız ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum. Yolumuz açık olsun. El birliğiyle İzmir’i çok daha hak ettiği yerlere taşıyacağız.” diye konuştu.

“Bizim projelerimiz çılgın değil”

AK Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci’nin projeleri hakkındaki düşünceleri sorulan Soyer, “Bizim de projelerimiz dillendireceğimiz gün gelecek ama biz 10 yıldır projeler hazırlıyoruz. Bir masa başında hazırlanan projelerle karşılaşıyor İzmirli, bir de hayatına dokunan projelerle. Arada büyük fark olacak. Bizim projelerimiz çılgın değil. Biz esnafımıza çocuğumuza, kadınımıza, işsizimize dokunan projeler hayata geçiriyoruz. İzmir’de işsiz genç, aşsız ev bırakmayacağız diyoruz. Bunları birlikte çeşitlendireceğiz, çünkü bu ekonomik krize rağmen biz bunu başaracağız. İzmir’in buna yetecek gücü vardır. Bundan daha çılgın proje varsa söylesinler.” dedi.

“Belki balık sevmiyordur”

Tunç Soyer, AKP adayı Nihat Zeybekçi’nin yemek davetini kabul etmemesi sorusunun bir kez daha sorulması üzerine, “Belki esnaf lokantasıdır diye kabul etmemiştir. Belki balık sevmiyordur” dedi. İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar da yaptığı konuşmada, salonda ve iki parti tabanında gördüğü heyecanın 31 Mart akşamı sona ermemesi dileğinde bulunarak, “Salondaki heyecanın 31 Mart akşamı bitmesini istemeyen bir il başkanıyım. Bu ülke kaybettiklerini kazanana kadar mücadelemiz devam edecek. Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetimizin temel değerlerinin hiçbirinden vazgeçmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler