Diğer

Diğer

Eksi ve artıları ile Instagram

Malumunuz üzere İnstagram günümüz de vazgeçemediğimiz sosyal paylaşım ağlarının başın da gelmektedir. Elbette kullanım amacı kişiden kişiye değişmektedir. Ancak gelinen nokta aynıdır. Daha fazla insana ulaşabilmektir. Peki neden buna ihtiyaç duyarız? Bu sorunun cevabı da kişiye göre değişkenlik gösterebilir. İnstagram ile alakalı şöyle bir genel bakış açısı var, iyi görünenlerin sosyal ağ seçimi. İnstagram da genel olarak, görünümü ön plana çıkarma furyası gelişmiştir. Gerek fiziki görünümü ile ön planda olmayı isteyenler, gerekse yapılan gezilerde ki güzellikler diye devam edebileceğimiz, ama özellikle görselliği ön plana çıkarmayı amaçlayan kişilerce kullanılmaktadır. Kimileri bunu görgüsüzlük olarak nitelendirse de, çoğunluk bu paylaşımları gayet keyifli bulmaktadır. Hayranı olduğunuz kişileri takip edebilmek, sevdiklerinizi keyif ile mercek altında tutabilmek ya da, tam aksi, sevmediğiniz ve hatta kıskandığınız insanlarla daha iyi bir rekabette bulunmak için dahi olsa kullanabileceğiniz bir paylaşım sitesidir. Bu seçenekleri yaş gruplarına göre de ayırabiliriz tabi. Genç nesil genel olarak, deyim yerin de ise, görsel show deryasına sürükleyebilir sizi. Daha orta yaşlar da ise, bulundukları mekanın, bir araya gelinen özel günlerin paylaşımı ön planda olmaktadır. Tüm bu detaylar göz önüne alındığın da ilk ihtiyaç instagram takipçi sayısını, robotlarla değilde doğal yolardan artırmanın seçenekleri araştırılıyor.

Instagram'da takipçi sayısı

Paylaşımlarınız da amaca ulaşabilmeniz için, önceliğiniz takipçi sayısını artırmak olmalıdır. Bu şekilde İnstagram da attığınız her adımın anlamı olabilir. Güzel bir gezinti de, doğanın en güzel renklerini, tek bir kareye sığdırıp, paylaşmanız neden gerekli olabilir ki. Çünkü güzellikler paylaşılmalıdır. Önemli olan daha fazla kitleye ulaşabilmektir. Belki de hiç tanımadığınız insanları bile eklemeniz, mesela, vs kişinin arkadaşı, sevgilisi, amcası, kuzeni derken, bir anda herkes nerde ne yaptığınızı, hevesle takip etmelerine vesile olmuş. Üstelik takipçi sayısı o kadar önemli bir duruma geldi ki, bazı sitelerde paylaşım sitelerinin, yüksek sayıda takipçisi ile satışa sunulduğuna şahit olabilirsiniz. Elbette en doğru olanı, doğal yollarla takipçi sayısını artırmanızdır.

Doğal yollarla Instagram takipçi sayısı artırmak

Günahı ve sevabı ile, bir tutku haline geldi instagram, insanlar da.  Özellikle fenomen olmayı takıntı haline getirenler için, takipçi sayısının çokluğu fazlaca önemlidir. Başlangıç olarak, takip edilmek istiyorsanız, takip edin. Kimlere hitap etmek ve aynı ağ çatısın da bulunmak istiyorsanız, o kişileri takip ederek başlayabilirsiniz işe. Bu uygulama neredeyse dörtte bir oranın da artış sağlayacaktır. Hesabınızda bulunması, önemli olan diğer unsur ise profil fotoğrafınızın ilgi çekici olması şartıdır. Elbette sırf dikkat çekmek için, sınırları çok fazla da zorlamamk gerek. Kimi zaman görüyor ki, hesap adınız da çok önemli bir detay. Bulunmayı istemeyenler için gerekli olmadığı kesin. Akıllarda kalacak nitelikte sade ve kolay bir kullanıcı adı belirleyin. Bir diğer önerimizde etiketler ile alakalı olacaktır. En keyif alınarak yapılan etiketlemeler İnstagram da yapılmaktadır. Her etiketin başına # sembolünü getirerek açık net ama dikkat çekecek etiketleri kullanmayı unutmayın. Beğenmek, emin olun, beğenilmek kadar önemli. Her beğeni ile birilerinin dikkatini üzerinize çekersiniz. Ayrıca da beğendiğiniz paylaşımların sahibi, hiç olmazsa karşılık olarak, jest yapmayı dahi isteyebilirler. İnstagram da paylaşım yaparken, uzman bir fotoğrafçı gibi hareket etmenizi önerebiliriz. Işık, ortam ve renklerde fazlası ile önemli bir detaydır. Doğru bir uygulama ile, çekerseniz fotoğraflarınız daha fazla ilgi görecektir. İlginin artması demek, daha fazla takipçi demektir. Egonuzu beslemek için kolay, keyifli bir uygulamadır.




 

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR