Bu haber kez okundu.

Ekrem İmamoğlu'nun zafer konuşması

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Saraçhane'deki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı binası önünde halka hitap ediyor.

İmamoğlu'nu coşkulu bir kalabalık karşıladı.

İmamoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

"Hepinizi çok seviyorum. İyi ki varsınız, iyi ki bu milletin birer ferdiyiz.

İstanbul'da yaşamanın büyük bir keyfi içerisindeyim. Sizlerle kucaklaşmanın keyfini yaşıyorum. Bugün demokrasi bayramı.

İstanbul'a hayırlı olsun.

BİRİLERİ SAATİ DURDURMAK İSTEDİ

31 Mart gecesi birileri saati durdurmak istedi. Ama 31 Mart gecesi durdurmak istedikleri saati 23 Haziran'da millet çalıştırdı.

Saatleri durdurarak zamanın akışını önleyemezsiniz. Milletin iradesini hiçbir güç geri çeviremez, yok sayamaz. Sizler bunu ispat ettiniz, İstanbul bunu ispat etti.

806 BİN DEFA MİLLET İRADESİNİ TESLİM EDİYOR

Milletin iradesini yok sayanlara, İstanbul size öyle bir ders veriyorum dedi ki; 806 bin defa millet iradesini İmamoğlu'na teslim ediyor.

İstanbullu demokrasiye sıkıntı vermek isteyen bir avuç insana öyle bir ders verdi ki; yaşasın cumhuriyet, yaşasın demokrasi dedi.

İstanbullu dedi ki; egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. İstanbullu, 23 Haziran'da Cumhuriyet'e ve demokrasiye bağlılığını tescilledi.

TÜRKİYE HERHANGİ BİR ORTA DOĞU ÜLKESİ DEĞİL

Bu dünyaya da şunu gösterdi; Türkiye herhangi bir Orta Doğu ülkesi değildir.

16 MİLYONA TEŞEKKÜR EDİYORUM

İstanbullu oy veren, vermeyen herkesin sandığa gitmesi en güzel günü İstanbul'a ve Türkiye'ye yaşatması çok değerli. Ben bu şehrin 16 milyon insanına teşekkür ediyorum.

DEMOKRASİYİ HİÇE SAYANLARI MİLLETÇE YOK SAYDIK

Hep beraber demokrasiye verilen zararı tamir ettik. Demokrasiyi hiçe sayanları bir kez daha milletçe yok saydık. O bir avuç insan yok hükmündedir.

MİLLETÇE BİRİZ

Bu şehirde 16 milyon insanımıza eşit olduğumuzu gösterdik. Eşitiz biz. Zengini fakiri eşitiz biz. Türk-Kürt herkes eşit. Ermenisi, Süryanisi, Arabı herkes eşit. Milletçe biriz biz, biriz. Kıymetli dostlar Sünnisi Alevisi hep bir aradayız. Hristiyanı, Musevisi birlikte mutlu olacağız, mutluluk yaşatacağız. 16 milyon vatansever olarak hizmeti en önemli karakter olarak biliriz.

KILIÇDAROĞLU VE AKŞENER'E TEŞEKKÜR

Değerli dostlar, ittifak partilerimize teşekkür ediyorum. Evladı olduğum, beni yetiştiren ve bugüne getiren CHP'ye teşekkür ediyorum. Genel Başkanım Sayın Kılıçdaroğlu'na teşekkür ediyorum, İyi Parti'ye çok teşekkür ediyorum. Sayın Akşener'e teşekkür ediyorum.

Canan Kaftancıoğlu'na teşekkür ediyorum, Buğra Kavuncu'ya teşekkür ediyorum. Tüm siyasi partilere teşekkür ediyorum. Bu süreçte demokrasiye katkı sundukları için bize destek veren vermeyen tüm siyasi partilere teşekkür ediyorum.

EŞİT HİZMET SUNACAĞIM

Oy alsak da almasak da hepsine gururla eşit hizmet sunacağım. Hem destek olan, hem katkı sunan HDP'li hemşehrilerime, AK Partili hemşehrilerime, MHP'li hemşehrilerime teşekkür ediyorum.

Değerli dostlar, ben İstanbul halkının öncüleri olarak bize her ortamda, her aşamada sahip çıkan yanımızda olan kampanyanya katkı sunan İstanbul gönüllülerine teşekkür ediyorum.  Bu İstanbul gönüllüğü kavramı sadece seçimle kalmayacak. Aynı zamanda bugün itibariyle bütün İstanbul'u gönüllü olmaya davet ediyorum.

Haziran ayı itibariyle bu önemli kampanyamıza destek olan, yanımda olan, kampanya çalışanlarıma, ajansa, basın danışmanıma, basın heyetine, bütün yol arkadaşlarıma, emekçilere, bu meydanları bize hazırlayan herkese teşekkür ediyorum.

Türkiye'nin iş insanlarına, emekçilerine, kısacası o büyük kalpleriyle İstanbul'un çocuklarına teşekkür ediyorum.

SANATÇILARA TEŞEKKÜR

İstanbul'un enerjisiyle beni hiç bir zaman yalnız bırakmayan İstanbul'un gençlerine teşekkür ediyorum. İstanbul'un kadınlarına teşekkür ediyorum. Toplmunu vicdanlı kadınlarına teşekkür ediyorum. Bu şehrin beyefendilerine, güzel hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Bu zamana kadar yanımızda olan bundan sonra da yanımızda olacağına inandığım sanatçılara teşekkür ediyorum.

İSRAF BİTECEK

Size söz veridğim gibi İstanbul'da israf bitecek. 16 milyon insan İstanbul'Un nimetlerini eşit bir şekilde paylaşacak. Benim sefer görev emrim çıktı. Kendimi bu şehrin insanlarına adayacağım ve sizler için gece gündüz çalışmaya söz veriyorum.

Artık zaman kaybetme lüksümüz yok. Gece gündüz çalışmamız lazım. Seçim bitti. Bu yaptığımız İstanbul buluşmasıyla artık hepinizin bana yardımcı olmasını istiyorum.

Değerli dostlar, çözüm üreteceğiz. Hep birlikte. İstanbul'a herkesin gönül vermesini isityorum. Her yere göz kulak olmanızı istiyorum. Bana yardımcı olmanızı istiyorum. Hep birlikte İstanbul'da benimle beraber çalışmaya hazır mıyız?

İŞ İNSANLARINA ÇAĞRI

Birlikte İstanbul'u ayağa kaldıracağız. İş insanlarına sesleniyorum. İlk etapta özellikle başta kreş kampanyamız olmak üzere çocuklara ve sosyal anlamda birçok projelere eşlik etmelerini bekliyorum.

YERE ÇÖP ATMAYACAĞIZ

Bütün İstanbul'a sesleniyorum. Bugün itibariyle trafikte korna çalmayacağız. Yolda giderken arabadan, camdan dışarıya çöp atmayacağız. Yere çöp atamyacağız, atanları uyaracağız. İstanbul'u hep birlikte temiz tutacağız. Yaya geçidinde, bir yaya gördüğümüzde ona araçlar yol verecek. Uygar bir şehir olacağız. Otobüste, metroda hepimiz yaşlıya, hamileye, engelliye yeremizi vereceğiz. Kibar İstanbullular olacağız.

BAŞKA BİR DÖNEM BAŞLATIYORUZ

Bu şehirde her yönüyle başka bir dönem başlatıyoruz. Biz bu şehrin her anını sizinle paylaşacağız. Şeffaf, katılımcı bir İstanbul olacağız. Hiç kimseyi dışarıda bırakmayacağız. İstanbul adil bir kent olacak. Hızlıca hizmet üretecek.

Buradan duyurmak istiyorum, işine sahip, alın teri döken, bu şehir için çalışan her İBB çalışanının yeri başımın üstü. Ama başka öncelikleri olan varsa, iş hukukuna, iş ahlakına göre davranmıyorsa benim onlarla işim olmaz. Liyakatıyla çalışanları başımızın üstünde tutacağız.",

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.