İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Çayırbaşı’ndaki Büyükdere Fidanlığı'nı ziyaret etti. Tarihi fidanlıktaki Bahçıvanlık Okulu'nun hazırlanacak proje ile yeniden İstanbulluların hizmetine açılacağını ifade etti.

Sabah saatlerinde gerçekleşen ziyarette İmamoğlu'na; CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç, İYİ Parti Sarıyer İlçe Başkanı Mustafa Yazıcı, Çayırbaşı Mahalle Muhtarı Faruk Özdemir, Sarıyer Belediye Meclisi üyeleri ve İBB yetkilileri eşlik etti.

Mustafa Kemal Atatürk tarafından 1928 yılında kurulan ve 1936 yılında faaliyete geçtikten sonra“Bahçıvanlık Okulu olarak eğitim veren Büyükdere Fidanlığı, 100’ün üzerinde meyve yetiştiriyor. Yaklaşık 19 yıldır kapalı olan Büyükdere Fidanlığı, Muhtar Faruk Özdemir'in de yoğun girişimi ile yeniden kapılarını açmaya hazırlanıyor.

"İSTANBULLUYA MÜJDELEMEK İSTERİZ"

300 bin metrekareye yakın bir alanı insanların kullanımına açmayı hedeflediklerini söyleyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Burada özellikle Park Bahçeler Daire Başkanlığı’mızın daha önce ‘Bahçıvan Okulu’ diye tanımlanan yeri kent bahçe eğitimi gibi düşünebiliriz, bahçıvanlık gibi düşünebiliriz, kent tanımı gibi düşünebiliriz. Bir eğitim alanı oluşturma isteği var. Projelendiriliyor. Bölüm bölüm de olsa hızlıca vatandaşın hizmetine kavuşturmak istediğimiz alanlardan birisi. Toplam 300 bin metrekare. Neredeyse Sarıyer’de kişi başı 1 metrekare daha yeşil alanı hediye etmiş oluyorsunuz. Bu bir titizlik ve öncelik meselesi. Bunları üst üste koyduğunuzda, insanı gerçekten mutluluktan çıldırtan çılgın projeler aslında bunların adı. Şimdiden heyecan duyuyorum. Umarım kısa bir sürede açılışını İstanbulluya müjdelemek isteriz. Yine başlangıcında Atatürk’ün talimatının olması, Cumhuriyet’in ilk düzenli tarım ve meyvecilik üzerine bir çalışmanın yürütülmesi de özel bir anı olsa gerek" ifadelerini kullandı.