Ekrem İmamoğlu: Hala pişkin pişkin konuşuyorlar!

Ekrem İmamoğlu: Hala pişkin pişkin konuşuyorlar!

İmamoğlu; Nagehan Alçı, Mehmet Akif Ersoy, Deniz Zeyrek'in sorularını yanıtladı...

CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Didem Arslan Yılmaz'ın moderatörlüğünde Habertürk TV ekranlarında yayınlanan "Türkiye'nin Nabzı" programına konuk oldu. 

İmamoğlu; Nagehan Alçı, Mehmet Akif Ersoy, Deniz Zeyrek'in sorularını yanıtladı...

Ekrem İmamoğlu "Anadolu Ajansı 13 saat yayın akışını kesti. Yöneticileri hala pişkin pişkin konuşuyor" dedi.

"YSK'nın gerekçeli kararını nasıl yorumluyorsunuz" sorusuna İmamoğlu şu yanıtı verdi:

"Nasıl bilirdiniz? sorusu gibi. Ne yazık ki iyi bilirdik diyemeyeceğim. Dağ fare doğurdu demiştim. Demokrasi adına çok kötü bir süreç. YSK, Türkiye'nin demokrasi sürecine büyük bir darbe vurmuştur. Sıkıntılı süreç öncesinde başlamıştı. 31 Mart gecesi başlamıştı. Kaygılarımız 31 Mart gecesinden önce de vardı. Devletin tüm yetkilileri, 'dünyanın en güvenilir seçim sistemi bu ülkede, kimse endişe etmesin' diye açıklama yapıyorlardı."

'ÖZELLİKLE BAKANLIKLARA MESAJ YOLLADIM'

"Seçimi kaybedenler mazeret uydururlar diyorlardı. Biz temkinli yaklaşarak bakın seçim stratejisi olarak meydan meydan geziyor olabilirsiniz, yapmayın, işinize bakın. Özellikle bakanlıklara mesajlar yolladım meydanlarda, televizyon programlarında. Kendilerinden çok emin, buna sadece devletin bakanları, yetkilileri değil AK Parti Genel Başkan yardımcıları, hatta sayın Cumhurbaşkanı. Sayın Cumhurbaşkanı’nın açıklaması bir adım daha ileriye gidip, seçime hazırlıklı olduklarını ifade ederken her sandıkta AK Partili insanların görev yaptıklarını söyledi."

'CUMHURBAŞKANI ADAYI OLACAĞINIZI DÜŞÜNÜYORUM'
Nagehan Alçı "Çok kısa bir süre içinde Türkiye'ye kendinizi tanıttınız. Sabırla ve her şeyi tekrar tekrar anlatıyorsunuz. Sizinle ilgili yazılmış kitabı da okudum. Çok detay öğrendim. Eşiniz o kitapta diyor ki 'sabrı başarısının en büyük sırrıdır' diyor. Beylikdüzü ilçe başkanı olduktan sonra Beylikdüzü belediye başkanı olmayı kafaya koyduğunuzu düşünüyorum. Beylikdüzü Belediye Başkanı olduğunuzda da İBB Başkanı olmayı kafaya koydunuz. İlerde de Cumhurbaşkanlığına aday olacağınızı düşünüyorum" dedi.

İmamoğlu Alçı'ya yanıt olarak "Benim siyasi ideallerimi asla ve asla bir makam hırsı üzerinden yapmam. Şöyle bir farklılık var. 2009 yılında Beylikdüzü'nde belediye başkan adayı olmak istemiştim. Ama olmadı. 2009'da olmayınca partim bana ilçe başkanı olmam konusunda telkinde bulundu. Dolayısıyla zihinlerde, Ekrem bir sonraki seçmlerde Beylikdüzü belediye başkan adayı olur diye vardı. Asla ve asla kendi kariyerinizi çizdiğiniz an siyasette başarılı olma şansınız yok. Partime çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.