Ekrem İmamoğlu: ‘Ezan-Namaz’ söyleminiz siyasi çukura düştü

Ekrem İmamoğlu: ‘Ezan-Namaz’ söyleminiz siyasi çukura düştü

Ekrem İmamoğlu, İBB Meclis Toplantısı’nda, Tevfik Göksu’ya ‘Ezan-Namaz’ söyleminiz siyasi çukura düştü dedi.

İBB MECLİSİ’NDE, “EZAN NAMAZ TARTIŞMASI”

İBB Meclisi'nin salgın gündemi ile olağanüstü olarak gerçekleştirilen oturumunda, “ezan-namaz” tartışması yaşandı.

İBB Meclisi'nde yaşanan polemikte Tevfik Göksu'nun, "Bizim başkanın namazda gözü yok ki ezanda kulağı olsun" ifadelerine İmamoğlu, "Siyasi çukura düştü bu lafınız. Siz devam edin orada” sözleriyle karşılık verdi.

“ŞEYTAN TAŞLAMAKTAN NAMAZA VAKİT BULAMIYOR”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu için söylediği “Şeytan kovalamaktan namaza vakit bulamıyor” sözlerine, AKP Grup Başkanvekili Tevfik Göksu’dan tepki çeken bir yorum geldi.

“SİYASİ ÇUKURA DÜŞTÜ, BU LAFINIZ”

Göksu'nun “Meral Hanım cümleyi yanlış kullandı. ‘Bizim başkanın namazda gözü yok ki ezanda kulağı olsun’ diyecekti” sözlerine İmamoğlu “Siyasi çukura düştü bu lafınız. Siz devam edin orada” karşılığını verdi.

“HANİ İSRAF VARDI, NEDEN ÖNLEMEDİNİZ”

Ak Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu da bu sözlere atıf yaparak, “Aslında Meral Hanım cümleyi yanlış kullandı. ‘Bizim başkanın namazda gözü yok ki ezanda kulağı olsun' diyecekti. Hani bu kentte israf vardı, neden önlemediniz. Burası İstanbul'un geleceğini karartmak isteyenlerle geleceğini aydınlığa taşımak isteyenlerin platformudur” diye konuştu.

"GÖKSU’DAN İMAMOĞLU’NA PONTUS İMASI"

Yerel seçim kampanyası sırasında kendisine ve Trabzon halkına yönelik “Pontus” iması da çok tartışma yaratan Göksu'ya İmamoğlu şu sözlerle karşılık verdi:

"Her benzetmesinde puan kaybetmeye devam ediyor. Aynen ‘kulağı ezanda olmaz’ misali benzetmesi daha önce yaptığı benzetme gibi iyi puan kaybettirir Tevfik Bey’e. Siyasi çukura düştü bu lafınız. ‘Aklı namazda olmayanın kulağı ezanda olmaz' lafı bir algı yaratmaktır. Ama o siyasi bir çukurdur. Siz devam edin orada."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.