loading
close
SON DAKİKALAR

Ekrem İmamoğlu: Cumhurbaşkanı 1994'te belediye başkanı olduğunda ne kadar sembolikse ben de en az onun kadar semboliğim

Ekrem İmamoğlu: Cumhurbaşkanı 1994'te belediye başkanı olduğunda ne kadar sembolikse ben de en az onun kadar semboliğim
Tarih: 13.08.2019 - 09:06
Kategori: Gündem

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kendisinin göreve gelmesinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 1994 mahalli seçimlerinde İBB Başkanı seçilmesiyle benzer bir ‘sembolik anlam’ taşıdığını söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 140 Journos’un kendisinin seçilmesiyle ilgili hazırladığı "Kesinlikle bir şeyler oldu" belgeselinde konuştu. 

İmamoğlu belgeselde, "Başlangıçta yerel seçimdi. Yerel seçimi başka boyuta taşıyan rakibimizdi. Doğru değildi. 'İstanbul seçimi bir beka sounudur' dedi. Biz o konulara girmedik, kenidmizi dahil etmedik ama toplum bunu ister istemez konuştu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olmak zaten ulusal bir platforma oturmanız anlamına geliyor. Çünkü İstanbul'un 16 milyon nüfusu var. 16 milyonun etki alanına baktığınızda artık sizi Türkiye takip eder durumdasınız. Yapacağım her iş ve eylemin, her uygulamanın kötü ise Türkiye’de negatif sonuçları, iyi ise çok pozitif sonuçları olacağını bilen bir yöneticiyim. Çok düşüneceğiz, çok iyi, çok uzman insana soracağız ve doğru kararlar alıp, doğru işler yapacağız" diye konuştu.

"Şeffaflığın önümüzdeki süreçte tüm konularda, tüm konuların sorunlarıyla ilgili müthiş çözüm oluşturacağını görüyorum" diyen başkan İmamoğlu, "Kimse bu millete rağmen hareket edemez, kimse milletin lehine olmayan bir eylemde bulunamaz. Şeffaflık, yapılmak istenen iyi niyetli olmayan davranışlara dair bir çözümdür. Cumhurbaşkanı 1994'te belediye başkanı olduğunda ne kadar sembolikse ben de en az onun kadar semboliğim" ifadelerini kullandı.

İşte "Kesinlikle bir şeyler oldu" belgeseli:

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları