Ekrem İmamoğlu '23,5 Hrant Dink Hafıza Mekanı'nı ziyaret etti

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Hrant Dink'in öldürülmeden önce çalıştığı ve geçtiğimiz yıl Hrant Dink Vakfı tarafından bir hafıza mekanına dönüştürülen eski Agos ofisini ziyaret etti.

2 Ocak Perşembe günü gerçekleşen ziyarette İmamoğlu'na Rakel Dink, Delal Dink, Zakarya Mildanoğlu, Hrant Dink Vakfı yönetim kurulu üyeleri ve çalışanları eşlik etti. İmamoğlu ziyaret sonrasında sosyal medya hesabından,

“Keşke”ler yaşanmasın diye hatırlamalıyız. Samimi bir yüzleşme tarihte izler bırakan, bizi yaralayan şeylerin bir daha yaşanmasını engeller. 23,5 Hrant Dink Hafıza Mekanı’nda emeği geçenlere teşekkürler. Yüreğinde hep barış ve ülke sevgisi taşıyan Hrant’ın ruhu şad olsun."

mesajını paylaştı. 

23,5 Hrant Dink Hafıza Mekânı 19 Ocak’ta Hrant Dink’in önünde öldürülmesiyle toplumsal bellekte sembolik bir yer edinen Sebat Apartmanı’nda bulunan Agos Gazetesi’nin eski çalışma ofisinde, 145 m2’lik alanda 2019 yılında açıldı.

Hafıza Mekânı adını, Hrant Dink’in 23 Nisan 1996’da Agos’ta yayımlanan ‘23,5 Nisan’ başlıklı köşe yazısından alıyor.  Hafıza Mekânı ziyaretçi programlarıyla, etkinlikleriyle, arşiviyle ve sunduğu içerik ile bir araştırma, üretim, bilgi edinme, paylaşım, diyalog ve tefekkür mekânı olarak faaliyet gösteriyor.

23,5 Hrant Dink Hafıza Mekânı, 60 adet video, yüzlerce fotoğraf, AGOS’un 2007 tarihine kadarki tüm arşivini, mültimedya gibi tekniklerle ziyaretçilerle buluşturuyor.

Hafıza Mekanı Salı, Çarşamba, Perşembe,Cuma 10:00-17:00; Cumartesi  10:00-18:00 ; Pazar 12:00-18:00 saatleri arasında ziyarete açık. Hafıza Mekanı'na giriş ücretsiz. 

Kategoriler

Güncel