Kayseri Pancar Kooperatifi’nin 63.Genel Kurulu 8 bin 500 kişilik Kadir Has Spor Salonu'ndaki genel Kayseri, Nevşehir, Sivas, Yozgat ve Aksaray illerinden 2 bini kadın toplam 10 bin çiftci katıldı.

Kayseri Pancar Kooperatifi 63. Olağan Mali Genel Kurulu, büyük bir coşku ve şölen havasında geçti. Genel Kurul’a Kooperatifin 12 bölgesinin yanı sıra Komşu illerden de pancar çiftçilerinin katılarak destek verdiği görüldü.

Kayseri Pancar Kooperatifinin 63.Mali Genel Kurulu Kayseri Kadir Has Kongre merkezinde yaklaşık on bin çiftçinin katılımıyla yapıldı.
Genel Kurula; Belediye Başkanları,Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Pankobirlik temsilcileri, Kayseri, Yozgat, Sivas, Nevşehir bölgelerinden Pancar ekicileri, Bölgedeki Sulama Birlikleri, Ziraat Odaları, Taşıyıcı Kooperatifleri ve diğer STK temsilcileri, Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu ile  Kayseri Şeker Fabrikası Yönetimi de  tam kadro katıldı.
Genel Kurula iştirak edenlerden iki bine yakınının  kadın çiftçi olması yöneticileri memnun etti ve Kadını, erkeği, çoluk çocuğuyla bütün Pancar çiftçilerinin  emeğine ve ekmeğine sahip çıktıklarının en güzel mesajının genel kurulda verildiğini belirttiler.
Kayseri Pancar Kooperatifinin 63. Olağan mali Genel Kurulunda Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay’ın  yaptığı konuşma metni;
Büyük Türk Milletinin, asil evlatları, Saygıdeğer hanımefendiler, Aziz çiftçi kardeşlerim Yozgat’ın, Sivas’ın, Nevşehir’in, Kayseri’nin yiğit insanları, Avanos’lular, Boğazlıyan’lılar, Bünyan’lılar, Çandır’lılar, Develi, Gemerek, İncesu, Kozaklı’lar, Pınarbaşı, Şarkışla, Tomarza, Yahyalı’lar, Yenifakılı, Yenipazarlılar, Yeşilhisarlılar. Bu spor salonunu dolduran güzel insanlar hepinizi selamların en güzeli ile Allah’ın selamı ile selamlıyorum. 63. Genel Kurulumuza hoş geldiniz diyorum. Bu tarihi genel kurulun, siz aziz çiftçilerimize, ailelerinize, bütün pancar çiftçilerine, şeker sektörüne, tarım camiasına ve ülkemize hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.
Bugün 40. Günü. Ülkemiz, devletimiz ve milletimiz hain darbe girişimini 40 gün önce kahramanca bertaraf etmişti.
“Arkadaş! Yurduma alçakları uğratma sakın, Siper et gövdeni dursun bu hayasızca akın” denilen günlerden bir gün yaşadı bu aziz millet. Yurdumuza saldıran alçaklar dışarıdan değil, içeriden saldırdılar. Bu aziz milletin ezeli düşmanları, içimizden buldukları beyinsizleri, bedbahtları, hainleri, hain Fetö’cüleri; İslam coğrafyasının, Türk Dünyasının, bütün mazlum milletlerin hamisi; Büyük Türk Milletini yok etmek, ülkemizi parçalamak, devletimizi ortadan kaldırmak için, bizim silahlarımızla, bize saldırttılar. Dünyada eşi görülmemiş bu alçaklığı yapanları ve yaptıran alçağı; Mehmet Akif Ersoy şöyle anlatıyor.
Ha bu din, imam, takva, inan ki hepsi yalan,   /Sen onları kendine taptırırsın vesselam!
Derdin, davan sadece, hep nefsi saltanatın      /Şimdilik putu sensin, tapılan menfaatin!
Hey kukla kafalı adam, dinle, sözümü tut.       /Bunların dilinde hak; ama kalbi dolu put!...
Evet işte bu alçaklığı, başta Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliği, cesareti, ve dik duruşu ile ve onunla birlikte kahraman Türk Milletinin asil evlatları, gövdelerini siper ederek bertaraf ettiler.
Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım.              /Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım
Kükremiş sel gibiyim, bendimi çiğner aşarım.               /Yırtarım dağları, enginlere sığmam, taşarım. Diyen ecdadın torunları yüz yıl sonra, damarlarındaki asil kanın coşması ile ölmek, yaralanmak pahasına devletini korudu ve kurtardı. 40 gün önce bu uğurda şehit düşen kardeşlerimize ve bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralanan, gazilik mertebesine erişenlere acil şifalar diliyorum.
O karanlık 15 Temmuz gecesinde ve sonrasında devletimize, ülkemize, milletimize sahip çıkan bütün devlet ve siyaset adamlarımıza, güvenlik güçlerine, kahraman Türk Milletinin her bir ferdine şükranlarımı sunuyorum. Allah bu aziz millete böyle acılar, felaketler, ihanetler, alçaklıklar yaşatmasın. Bu alçaklığı milletimize reva görenleri şiddetle ve nefretle kınıyor ve lanetliyorum. Yüce Allah; hain fetö başta olmak üzere, bütün terör örgütlerini ve bu milletin düşmanlarını yerle yeksan etsin, kahhar ismi şerifiyle kahreylesin.
 Türk Milleti güçlü olmak zorunda, Devletimiz en güçlü olmak zorunda. Bunu güçlü bir lider önderliğinde tarih boyunca dünyaya göstermiş bir milletiz. İşte yine gösterdik. Diyor ki Niyazi Yıldırım Gençosmanoğlu; Malazgirt Marşı şiirinde;
Önde yalın kılıç Türkmen Başbuğ’u / Ardında Oğuz’un elli bin tuğu/ Arındırır Altay’dan kopan bir çığı
Budur Peygamberin öğdüğü Türkler /Ya Allah, Bismillah, Allah’u Ekber.  1071 Malazgirt’i anlatan bu şiir, aynı zamanda 2016’yı da anlatıyor. Biz ya Peygamberin öğdüğü Türkler oluruz, ya da iç ve dış düşmanlarımız bizi zayıflatarak yok etmek isterler. O nedenle, bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız ve hep birlikte güçlü Türkiye olacağız. Tek devlet, tek bayrak, tek vatan, tek millet, ülkümize hep birlikte sahip çıkacağız,
Türk çiftçisi, Türk Milletinin en şerefli parçalarından biri. Türk çiftçisinden; bu devlete, bu millete hainlik yapacak mahluklar çıkmaz. Üreten, özveri ile çalışan, helalinden kazanan, askerlik yapan, devletine vergi veren, başı dik, alnı açık, hür, devletine bağlı insanlar çıkar. Türk çiftçisi asildir, kahramandır, çalışkandır, merttir, vatanseverdir. İşte bu özelliklerini her bir olayda ortaya koyuyor. Yaşanan elim olayların travmasını üzerinden çabuk atarak işinize dört elle sarıldığınızı, üretimi başarılı bir şekilde sürdürdüğünüzü görüyorum. Sizin bu gayretiniz ve çabanız, üretimde rekorlar ortaya çıkaracak.
Kayseri Pancar Kooperatifi ve onun kuruluşu Kayseri Şeker Fabrikası 5,5 yıldır sürdürdüğü başarılı çalışmasını aksatmadan yürütüyor. Bataktan, iflastan kurtulan kuruluşlarımız, Allah’ın izniyle sizin her bir ihtiyacınızı karşılarken, artık büyük yatırımlar yapar hale geldi. Bu çerçevede Boğazlıyan, Şarkışla ve Develi’de yapılan toplam 80 bin tonluk Lisanlı depolarımız, o bölge çiftçilerimize önemli katkılar sağlamak üzere faaliyete başladı. Türkiye’ de kendi alanında en kısa sürede yapılan ve tamamlanan yatırım olma özelliğini kazandı. Bu durum şirketimizin bugün gelmiş olduğu gücün bir ifadesidir. Bu gücümüz bütün bölgelerimizde adaletli bir yatırıma dönüşecek, bütün bölgelerimiz yatırımdan hak ettikleri payı alacaklardır.
Aziz çiftçi kardeşlerim, Allah’a şükür olsun, bu yıl üretim gayet başarılı bir şekilde devam ediyor. Allah bereketle, kazasız, belasız tamamına erdirsin. Bu yıl; pancar üretiminde rekor, şeker üretiminde rekor, melas ve küspe üretiminde de rekor kıracağız. Bin bir zahmetle yetişen pancarların hak ettiği değerden alınması için birçok proje geliştirmeye çalışmakla birlikte, diğer kuruluşlardan çözüm konusunda yeterli bir destek sağlayamadık. Ama şunu rahatlıkla ifade edebilirim ki; bu yıl A kotası pancara yine Türk Şeker’den 10 TL/ton fazla fiyat verilecektir. C kotasına girenlere de inşallah zarar ettirmeyecek bir fiyat uygulanacaktır. Geçen yıl Kayseri Şeker dışındaki şeker şirketleri kotalarını dolduracak şeker üretimi yapamadıkları için ülkemiz şu an şeker sıkıntısı yaşamaktadır. B kotası denilen emniyet stokları satışa sunulmakla birlikte yine de sıkıntı devam edecek gibi görülüyor. Fırsatçılar yurt dışından şeker getirmek istiyorlar.
Değerli kardeşlerim, yurt dışından şeker getirilmesi, şeker sektörümüzün ve siz değerli çiftçilerimizin aleyhinedir. Yurt dışından şeker getirilmesine engel olmak için, ülkemizin şeker ihtiyacının üretimle karşılanması gerekmektedir. İşte bu nedenle bu yıl kampanya iki hafta erken başlatma kararı verildi. Kampanyanın erken başlaması nedeniyle çiftçimizin oluşabilecek zararı, erken söküm primi uygulaması ile telafi edilecektir. Biz şeker sektörünün en güçlü kuruluşu olarak, çiftçimize her zaman en güçlü desteği verme gayreti içinde olmaya devam edeceğiz. Her zaman söylediğimiz gibi sizi değil namerde, merde bile muhtaç etmeyeceğiz. Bizim bu gayretimiz sizin ve çocuklarınızın geleceği içindir. Bu gayretlerimize sağladığınız destekler için şükranlarımı sunuyorum. Siz desteklerinizle ve kurumlarımıza sahip çıkarak bize güç veriyor, çalışma ve başarma enerjisi veriyorsunuz. Aynı zamanda sizin hakkınıza göz diken, bu güzide kurumları kendi kirli emelleri için ele geçirmeye çalışan, en aşağılık usulleri deneyen, iftira atan, yalan-dolandan başka sermayesi olmayan rant ve menfaat çetelerine de ders veriyorsunuz, korku veriyorsunuz,
Allah bu çabalarınızın mükafatını versin. Geleceğiniz aydınlık olsun.
Aziz çiftçi kardeşlerim, Saygıdeğer hanımefendiler. Bu tür genel kurullar, bir yıllık hesapların görüşüldüğü, ibra-aklama işlemlerinin yapıldığı toplantılar olmakla birlikte, aynı zamanda helalleşme toplantılarıdır. Bizler yönetim olarak sizlere karşı görevimizi, büyük bir gayretle ve başarı ile yürüttüğümüzü düşünüyoruz. Bunu yaparken; büyük fedakarlıklar yapıyor, pek çok saldırıya ve sıkıntıya göğüs geriyor, katlanıyoruz. Şimdi size soruyorum, bizim çalışmalarımızdan ve gayretimizden memnun musunuz? Biz helalinden kazanmak için gayret gösteren, samimi, iyi niyetli bütün çiftçi kardeşlerimize hakkımızı helal ediyoruz .Sizde bize hakkınızı helal ediyor musunuz?
Büyük halk ozanı Aşık Veysel diyor ki;
İstemem dünyanın saltanatını  /Süslü giyimini, arap atını / Bilirsem Türklüğün var kıymetini  / Vatanım, Milletim bana kâfidir.
 İstedim hayatta düşmanla savaş / Milletime kurban olaydı bu baş / Nasip değil imiş, şehitlik gardaş  / İmanım, niyetim bana kâfidir.
Genel Kurulumuzun hayırlı, uğurlu olması dileklerimle hepinizi Allah’a emanet ediyorum. 

Kaynak: kayseriseker.com.tr