İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi Salonu'nda gerçekleşen toplantıya katılan Vali Ekinci, toplantı sonrasında yaptığı değerlendirme konuşmasında şunları söyledi:

“Vermiş olduğunuz hizmetlerden dolayı her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. Bizim teşekkürümüzden ziyade Bingöl halkının minnetleri ve vefaları da bizim teşekkürümüzün içerisinde. Çünkü İl Özel İdaresi Bingöl’ün hem ilçelerinde hem de köylerinde ihtiyaçları giderme noktasında çok ciddi anlamda gayret sarf etmiş bulunuyor. Bu anlamda sizler nihayetinde vatandaşın hizmetle buluşmasında vesile oluyorsunuz. Öncelikle birlikte çalıştığımız süre içindeki uyumunuzdan dolayı çok teşekkür ederim. Bu uyumlu ve iyiniyetli çalışma kadrosu ile memleketimize güzel hizmetler verildiğini söyleyebilirim. Bundan dolayı hassaten teşekkür ederim.

Her şeyden önce, daha fazla hizmet ve vatandaşımızın memnuniyeti için yerelde işbirliğine ihtiyacımız var. İlimizin ihtiyaç duyduğu konuları ve yatırımları kişisel çekişmelerin ötesinde değerlendirmemiz gerekir. Çünkü vatandaşın hizmete ihtiyacı var. Bu hizmeti de götürebileceğimiz kurum nihayetinde il özel idaresi. Bu da sizlerin vasıtasıyla temsil ediliyordu. Allah razı olsun. Çok teşekkür ederiz.

Birlikte çalıştığımız 4-5 aylık süre içinde meclisimiz ve üyeleri ile ilgili kayda değer bir sıkıntının yaşanmamış olması da bizleri ayrıca sevindirmektedir. İnşallah önümüzdeki dönemde devam eden çalışmalar ve yeni başlayan çalışmalarımız ile yolumuza devam edeceğiz. Vatandaşımızla sahada buluşacağız.

İçişleri Bakanlığımızın 2018 yılı sonu itibariyle geçmiş 4 yılı kapsayan bir anketi var; burada illerin memnuniyet dereceleri çalışılmış. Hamdolsun, Bingöl 16. sırada. Bu başarıda hepinizin emeği var; tekrar çok teşekkür ediyor, Allah razı olsun diyorum.
Yeni dönemde devam etmeme kararı alan arkadaşlarımıza hayatlarında sağlık ve afiyet dilerim. Devam kararında olan arkadaşlarımıza da başarılar diliyoruz. İnşallah bir sonraki dönemde birlikte çalışma fırsatı buluruz. Çünkü tecrübe bizim açımızdan önemli.
Hizmetlerinizden dolayı Bingöl halkı adına sizlere ayrı ayrı teşekkür ediyor, bundan sonraki hayatınızda, sizlere, sevdiklerinize ve ailenize sağlık, huzur ve mutluluk diliyorum.”
Konuşmaların ardından Vali Kadir Ekinci, İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Demir ve meclis üyelerine yaptıkları hizmetlerden dolayı birer plaket ve teşekkür belgesi verdi.