Ekaterinburg Grand Slam: Van Dijke ve Khalmurzaev güne damgasını vurdu

Ekaterinburg Grand Slam: Van Dijke ve Khalmurzaev güne damgasını vurdu
© 
By Euronews
Haberi paylaşınYorumlar
Haberi paylaşınClose Button
Aşağıda yerleştirilen video haber linkini kopyalayın/yapıştırınCopy to clipboardCopied

Rusya’nın Ekaterinburg kentinde yapılan Judo Grand Slam’in ikinci gününe erkeklerde Khasan Khalmurzaev damgasını vurdu.

REKLAM

Rusya’nın Ekaterinburg kentinde yapılan Judo Grand Slam’in ikinci gününe erkeklerde Khasan Khalmurzaev damgasını vurdu. 23 yaşındaki Rus judocu 81 kilo finalinde Macar Atilla Ungvari ile karşılaştı.

Olimpiyat şampiyonu judocu, zorlu mücadele sonunda rakibini ippon ile mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldu: “Bu benim tekrar sahneye çıktığım ilk turnuvam. Antremanlara sezon başında başladım. Şu ana kadar mücadele etmek için hazır değildim. Burada Ekaterinburg’da mücadele etmek benim için ilginçti. Burada bulunduğum için iyi ve mutlu hissediyorum. Kazandığım için çok mutluyum.”

Kadınlarda günün yıldızı Sanne Van Dijke oldu. Hollandalı judocu 70 kilo yarı finalinde Bosna Hersek’ten Aleksandra Samardzic’i ippon ile geçti.

Finalde onun rakibi Casablanca Afrika Açık’ta bronz madalya kazanan Rus Alena Prokopenko’ydu. Oyunun başında geriye düşen Dijke, kazanmasını bildi ve kariyerinin ilk Grand Slam zaferine imza attı.

Eksi 78 kilo finalinde Japon Umeki Mami ile İngiliz Natalie Powell karşılaştı. Dengeli geçen oyunda son sözü söyleyen isim son Dünya Şampiyonu judocu Mami oldu.

Eksi 90 kiloda podyumun ilk basamağına çıkan isim Nagasawa Kenta oldu. Japon judocu finalde Macar Krizstian Toth’u yenerek kariyerinin ilk altın madalyasını kazandı. Kenta, Tokyo Grand Slam’de bronz madalyada kalmıştı.

Eksi100 kiloda bronz madalya mücadelesinde Avusturyalı Laurin Boehler, Jevgenis Borodavko’yu ippon ile yendi. Final maçında ise Macar Cirjenics Miklos, Rus Niyaz İlyassov’u yenerek altın madalyaya uzandı. Macar judocu Bakü Grand Slam’de rakibi ise Antalya’da bronz almıştı.

Haberi paylaşınYorumlar

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Kuraş: Tarihi Özbek güreşi modern bir spora dönüşüyor

Abu Dabi Grand Slam'in son gününde judokalar ilklere imza attı

Abu Dabi'de judo mücadeleleri: İngiliz Renshall yılın 3. Grand Slam unvanını aldı