Einstein’ın Tanrı Mektubu 1 milyon dolara satılık…

Einstein’ın ölümünden bir yıl önce arkadaşı Alman Filozof Eric Gutkind’a, Tanrı, Yahudilik ve din hakkında düşündüklerini yazdığı mektup bir milyon dolara açık arttırmada.

Dünya
5 Ekim 2018 Cuma

Christie’s Müzayede Evi tarafından açık arttırmaya çıkarılan Einstein’ın el yazısı ile yazdığı mektubun 1.5 milyon dolara kadar alıcısı çıkacağı bekleniyor.

1955 yılında yazılan mektup Almanca olarak kaleme alınmış, New Jersey Princeton’dan postalanmıştı.  Madde, enerji ve Uzayın  en gizemli  sırlarından birini  matematik ile ortaya çıkaran dahi  Einstein’ın adeta Tanrıyı ve Kutsal Kitapları inkar ettiği mektup, zamanında entelektüel çevrelerde büyük bir tartışmanın odak noktası olmuştu.

Savaş sırasında Almanya’dan kaçmaya zorlanan Aşkenazi Yahudi bir aileden gelen Einstein, eleştirilerinde Yahudiliğe de istisna göstermemişti.  Ancak Einstein tarihe geçen birçok açıklamasında veya diğer fizikçiler ile evrenin ve hayatın amacı konusunda girdiği filozofik tartışmalarda tüm alemlerin bir yaratıcısı olduğunu, tekliği ima eden  ifadeler de kullanır.

Tüm evrenin madde ve enerji ilişkisini tek bir formülle açıklama yolunda çalışan ancak ömrü vefa etmeyen dahi fizikçinin kağıt kalem ile bulduğu gerçekler yıllar sonra deneysel olarak ispat edildiğinde dünya şoke olmuştur.

 

 

Kuantum teorisinin Belirsizlik İlkesine:  Tanrı'nın Evren için zar attığına inanmıyorum

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün