Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, gündeme dair gelişmeleri değerlendirme adına bürokratlarıyla telekonferans yöntemiyle görüştü. AKOM'da kurulan telekonferans sistemi sayesinde bürokratlarından gerçekleştirmiş oldukları çalışmalara dair bilgiler alan Başkan Yüce, bu zor günlerde şehrimizin ve vatandaşlarımızın herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için çalışmalarda azami dikkatin gösterilmesini dile getirdi.

Evde kal Sakarya
Başkan Ekrem Yüce, 'Tüm dünyada ve ülkemizde görülen Korona virüs vakaları, şehrimizde de şuan da en önemli konudur. Bu konuda gerek Sağlık Bakanlığımızdan gerekse İç İşleri Bakanlığımızdan gelen kararları şehrimizde uyguluyoruz. Büyükşehir olarak bizlerde tüm ilçelerimizde seferberlik ilan ettik. Şehrimizde olası bir salgın yaşanmaması için gece gündüz şehrimizin her noktasında dezenfekte çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu çalışmalarımızın yanı sıra vatandaşlarımıza 'Evde Kal' kuralına göre zabıta ekiplerimiz tarafından uyarılar gerçekleştiriyoruz. 'Evde Kal' kuralı nedeniyle ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan şehrimizdeki sokak hayvanlarını da unutmadık. Beslenmeleri için gerekli mama desteklerini sağlamaya çalışıyoruz. Evden dışarı çıkmak zorunda kalan vatandaşlarımız için şehrimizin muhtelif yerlerine dezenfektan sistemi yerleştirdik' dedi.

Azami dikkatle yürütüyoruz
Açıklamalarına devam eden Başkan Yüce, 'Vatandaşlarımızın sağlıklı bir şehirde yaşamaları için ilk günden itibaren gerekli çalışmaları gerçekleştirmeye başladık. Büyükşehir olarak 7-24 esasına dayalı olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu konuda bizler durumun ehemmiyetinin farkındayız ve bu konuda çalışmalarımızı azami dikkatle gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Vatandaşlarımızın da durumun ehemmiyetini iyice kavramalarını, kendi olağanüstü hallerini ve kendi dezenfekte uygulamalarını gerçekleştirmelerini diliyorum. En iyi korunmanın evde kalmak olduğunu ve bu zor günleri kurallara uyup, tedbirleri alarak atlatacağımıza inancımı dile getirerek tüm çalışma arkadaşlarıma bu zor günlerde gösterdikleri özverili çalışmaları nedeniyle teşekkürlerimi ifade ediyorum' dedi.