Polis ateş açtı, 17 yaşındaki genç öldü

İstanbul'da 'dur' ihtarına uymadığı iddiasıyla polisin ateş açtığı araçtaki 17 yaşındaki genç hayatını kaybetti. Araçtaki bir kişi gözaltına alınırken, bir kişi de aranıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'un Ataşehir ilçesinde devriye gezen bir polis ekibi, şüphelendikleri bir aracı durdurmak istedi. İddiaya göre sürücü ehliyetsiz olduğu için kaçmaya çalıştı. Bunun üzerine içinde 3 kişinin bulunduğu araca polisler tarafından ateş açıldı. 17 yaşındaki Cihan Seyhan hayatını kaybederken, aynı araçta bulunan Seyhan'ın akrabası A.S gözaltına alındı. Polis aracı kullanan G.S.'yi ise arıyor...

Cihan Seyhan'ın hayatını kaybettiği Ümraniye'deki özel hastaneye akın eden akrabaları ile polis arasında arbede çıktı. Hastaneye çok sayıda çevik kuvvet polisi sevkedildi.

Ölen Cihan Seyhan’ın amcası Şakir Seyhan ise “Olay, çocuklar arabaya biniyor, uygulama noktasında durdurulmak isteniyor, ama galiba ehliyeti olmadığı için kaçıyor. Polis ekipleri arkadan ateş ediyor ve bizim gencimiz Cihan Seyhan’ımız, iki aylık evli gencimizi öldürüyorlar. Devlet büyüklerine sesleniyorum, buna sessiz kalmasını istemiyoruz. Ateş eden polis şu an savcılıktaymış. Biz şuan da şoktayız” dedi.

(İSTANBUL-DHA)