Büyük Torbalı

Eğitimlerden geri kalmıyorlar

Torbalı İlçe Milliği Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda engelli öğrenciler özel eğitim sınıflarında ve tam zamanlı kaynaştırma eğitimleri ile eğitimlerinden geri kalmıyor

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Eğitimlerden geri kalmıyorlar
191 Görüntüleme
16 Ekim 2019 - 16:49
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okul ve kurumlarda zihinsel gelişim açısından durumları ayrı bir sınıfta eğitim görmeyi gerektiren özel eğitime ihtiyacı olan öğrenciler için eğitim performansları ve özellikleri göz önünde bulundurularak özel araç gereçler ile eğitim materyalleri sağlanarak özel eğitim sınıfları oluşturuluyor. Özel Eğitim Sınıfları özel eğitime gereksinimi olan ayrı bir sınıfta eğitim almaları uygun bulunan öğrencilerin kendi gibi aynı yaş gruplarıyla eğitim görmeleri amacıyla okulların teklifi doğrultusunda il, ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından özel eğitim sınıfları açılıyor. Torbalı’da da okulların talepleri doğrultusunda özel eğitim sınıfları açılarak özel eğitime ihtiyaç duyan öğrencilere eğitim veriyor. Torbalı’da da engelli öğrencilerin ve okulların sayısı netlik kazandı.
800 ÖĞRENCİ EĞİTİM ALIYOR
Torbalı İlçe Milliği Eğitim Müdürlüğü engelli öğrencilerinin eğitim hayatlarından geri kalmamaları konusunda önemli çalışmalara imza atıyor. İlçe sınırları içerisindeki toplam 32 ayrı okulda oluşturulan özel eğitim sınıflarında hafif, orta ve ağır otizmli 200 öğrenci eğitim alıyor. Hastalıklarına göre farklı sınıflara ayrılan öğrencilerle özel eğitim öğretmenleri yakından ilgileniyor. Ayrıca lise, orta ve ilkokullar da 600 den fazla tam zamanlı kaynaştırma öğrencisi bulunuyor. Kaynaştırma öğrencileri diğer öğrencilerle birlikte derslere girerek uyum sürecini tamamlamanın yanı sıra kendi yaşıtlarıyla sosyalleşme fırsatı yakalıyor.
“EĞİTİMDEN GERİ KALMIYORLAR”
Torbalı İlçe Milliği Eğitim Müdürü Cafer Tosun özel eğitim ve kaynaştırma öğrencileriyle ilgili olarak ” Engelli çocukların, farklılıkları gözetilerek hazırlanmış eğitim ortamlarında akranlarıyla birlikte bulunmaları en temel haklarından biridir. Bu hakların garanti altına alınarak gerekli eğitimlerin verilmesi konusunda kurumumuza bağlı okullarda özel öğrencilerimize özel eğitim veriyoruz. Verilen eğitimlerle beraber öğrencilerimizin kişisel gelişimlerine katkı sağlıyoruz. Şuan da 800 den fazla engelli öğrencimiz var. Onların eve kapanmak yerine hayata tutunmaları amacıyla kurumumuzdaki çalışmalarımız devam edecek ” dedi.
YASİN GÜLCÜ

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web