Nevşehir'in Derinkuyu İlçesinde,Derinkuyu İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından, yeni tip korona virüsünden (Kovid-19) korunmanın yollarına yönelik seminer düzenlendi.

Ali Efek Kürkçü Kur’an Kursu ve Halk Eğitim Merkezin'de eğitim gören kadınlara sağlıklı beslenme, sağlıklı su tüketimi, ağız ve diş sağlığı, sağlıklı yaşam için hijyen kuralları ve korona virüsü hakkında seminer verildi.

Derinkuyu Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonunda sabah kahvaltısı ile başlayan seminerde İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri, konu ile ilgili semineri verdikten sonra soru cevap şeklinde öğrencilerle sohbet etti.

Bulaşıcı hastalıklar konusunda alınması gereken tedbirleri ve virüslerden korunma yollarını anlatan sağlık ekipleri, bağışıklık sistemi zayıf, ileri yaş kişilerin ve kronik hastalığı olanların virüsten çok daha çabuk etkilenebileceği belirtti.
İnsandan insana öksürük, aksırık, öpüşme ve el sıkışma sonucunda damlacık enfeksiyonu yoluyla bulaştığı düşünülen korona virüsünün belirtilerini baş ağrısı, boğaz ağrısı, öksürük, burun akıntısı, ateş olarak sıralayan sağlık ekipleri, istirahat etmenin, dengeli beslenmenin, bol sıvı tüketmenin önemine vurgu yaptı. Ayrıca et, yumurta ve hayvansal gıdaların iyi pişirilmesi gerektiğini dile getirdi. Yakın temastan kaçınılması, dokunulan çevrenin dezenfekte edilmesi, ellerin sık sık yıkanması, kalabalık ortamlara girilmemesi konusunda da uyarılarda bulunuldu.

Seminer sonunda Ali Efek Kürkçü Kur'an Kursu Öğreticisi Ayşe Güneş, İslam inancında temizliğin çok önemli olduğunu belirterek, Hazreti Muhammed’in "Temizlik imanın yarısıdır" hadis-i şerifinin İslam inancının temizliğe verdiği önemi gözler önüne serdiğini ifade etti.

Güneş, "Neslimizin geleceği sağlıktan geçiyor. Sağlıklı nesil yetiştirmek için eğitim şarttır. Bu eğitimin bir ayağını bugün burada gerçekleştirdik. Emeği geçen Derinkuyu İlçe Sağlık Müdürlüğüne, seminer veren personele, Halk Eğitim Merkezi yetkililerine ve ev sahipliği yapan El Sanatları Öğretmeni Buket Bayram'a teşekkür ediyorum." dedi.