AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Kdz.Ereğli'ye bağlı Yalnızçam ve Fındıklı köylerine 5, Soğanlıyörük köyüne 4 derslikli prefabrik okul yapılacağını bildirdi.

Çaturoğlu yaptığı yazılı açıklamada, Ereğli Köylere Hizmet Götürme Birliği'ne aktarılan ödenek ile ilçeye bağlı Yalnızçam ve Fındıklı köylerine 5, Soğanlıyörük köyüne 4 derslikli prefabrik okul yapımı için ihale sürecinin başlanacağını açıkladı.

 

MERİH ŞULE ORTAOKULU İHALESİ

Derslik sayısını arttırarak ilçede tekli eğitime geçmek ve çıtayı yükseltmek istediklerini anlatan Çaturoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "İlçemizde 2016 yılında yatırım programına alınan 24 derslikli Merih Şule Ortaokulu ihalesi, 2 Mart 2017 tarihinde yapılacaktır. İhale süreci tamamlanarak en kısa zamanda okulun inşaatına başlanacaktır.

 

ANADOLU LİSESİ YIKIM KARARI ONAYLANDI

Tavanı çökmesi nedeniyle boş vaziyette bulunan Ereğli Anadolu Lisesinin yıkım kararı Milli Eğitim Bakanlığınca onaylanmış ve ilimize ulaşmıştır. Yıkım projesi için çalışmalar devam etmektedir. Söz konusu bina yıkıldıktan sonra yerine 2016 yılında yatırım programına alınan 24 derslikli Anadolu Lisesinin yapımı için ihaleye çıkılacaktır. Yine Gülüç’te bulunan 6 derslikli Vesile Dikmen Ortaokulunun yıkımı için de rapor hazırlanmaktadır. Rapor hazırlanıp bina yıkıldıktan sonra buraya da 24 derslik bir ortaokul yapılacaktır"

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)