131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

EĞİTİMDE OKUL SEKTÖR İŞBİRLİĞİ TOPLANTISI

18 Şubat 2019, Pazartesi 06:58

     


Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Bayhan başkanlığında Mesleki ve Teknik Eğitimde Okul Sektör İşbirliği Okul Yönetim Kurulu komisyon toplantısı yapıldı.

Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Bayhan’ın başkanlığında, Sosyal Yardımlaşma Vakıf Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya, Şube Müdürü Arif CANPOLAT, Belediye Başkanlığı, Ticaret Odası Başkanlığı, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı, Petkim A.Ş, Star Rafinerisi, Kardemir Demir Çelik, TÜPRAŞ A.Ş, HABAŞ Demir Çelik A.Ş, Özkanlar Demir Çelik İşletmesi, NEMPORT Liman İşletmeleri, ENKA POVER İzmir Kombine Çevrim Santrali Temsilcileriyle, Meslek Lisesi Müdürleri katılım gösterdi.

Hedef Aliağa’ya Denizcilik Lisesi kazandırmak

Açılış konuşmasını yapan Bayhan, Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk’un; “Benim MEB’e gelişimin eğer iki-üç amacı varsa bunlardan başta geleni de Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde mesleki ve teknik eğitim. Bu konu Türkiye'nin sadece eğitimiyle alakalı bir mesele olmanın çok ötesinde ekonomisinin ve demokrasisinin gelişimi için hayati derecede bir önem taşıyor." sözünü hatırlattı. Alan belirleme toplantısında gündeme gelen konuları anlatan Bayhan, sektörün ihtiyaçları doğrultusunda çalışma yaptıklarını, Aliağa’ya Denizcilik Lisesi kazandırmak için her türlü çabayı göstereceklerini söyledi. Toplantıda; Mesleki ve teknik eğitimde okul sektör işbirliği çalışmalarının gözden geçirildi. 30/12/2016 Tarihinde yapılan okul sektör işbirliği protokolü çerçevesinde yapılan çalışmalar değerlendirildi. Mesleki ve Teknik eğitimi tanıtma yönlendirme çalışmalarının planlanması ve yeni işbirliği protokollerinin yapılması konusunda görüş birliğine varıldı.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler