Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödüllerine Afyon Damgasını Vurdu

Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından bu yıl 5'incisi düzenlenen Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri kapsamında Ege Bölgesi'nde projeleriyle dereceye giren okullar Manisa'da düzenlenen törenle ödüllerini aldı.

Törene Manisa Valisi Mustafa Hakan GÜVENÇER, Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı Ar-Ge, Kalite ve İzleme Değerlendirme Daire Başkanı Mehmet Baki ÖZTÜRK, Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Metin YALÇIN, ödül almaya hak kazanan Aydın, İzmir, Kütahya, Muğla ve Manisa İl Milli Eğitim Müdürleri, okul idarecileri ve öğrenciler katıldı.

Ödül törenlerinde, bu yıl 3 bin 357 başvurunun proje raporları değerlendirilmiş, bunun sonucunda 189 çalışma saha ziyaretine kalmıştır. Gerçekleştirilen saha ziyaretlerinin ardından 106 çalışma Bölgesel Ödül almaya layık görülmüştür. Bölgesel anlamda ödül alan 9 projeden 3 proje ile Ege Bölgesinde en çok ödül almaya hak kazanan ve Türkiye' de ödül alan 44 il arasında 7. olan Afyonkarahisar eğitim camiası büyük bir başarıya imza atmıştır.

Törende konuşma yapan Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı Ar-Ge, Kalite ve İzleme Değerlendirme Daire Başkanı Mehmet Baki ÖZTÜRK, Gelecek yüzyılın inovatif, kreatif, interaktif ve proaktif kavramları üzerinden şekilleneceğini belirterek yeni yüzyılın kazananlarının yenilikçi düşüncelerle birlikte projeler üretenlerin olacağını ifade etti.

Konuşmaların ardından Afyonkarahisar, Aydın, İzmir, Kütahya, Manisa ve Muğla illerinden projeleriyle ödül kazanan milli eğitim müdürleri, okul müdürleri ve proje ekiplerine ödülleri Vali Mustafa Hakan GÜVENÇER ve Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı Daire Başkanı Mehmet BAKİ ÖZTÜRK tarafından takdim edildi.

Bölgesel Ödül almaya hak kazanan projelerimiz;

-Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Doğru Analiz Doğru Hedef

-Afyonkarahisar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Münazara İle Okula Devam

-Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi, Konuşan Duvarlar

İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz eğitim ve öğretimde yenilikçiliğe önem veren, ülkemizin 2023 hedefleri doğrultusunda değişimi ve gelişimi sağlamada öncü kurumu olma anlayışıyla fark oluşturmaya devam etmektedir.

Editör: Haber Merkezi