01 Nisan 2020 09:46

Eğitim Sen: Öğrencilerimiz gökkuşağı çizmeye devam edecek

Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün gökkuşağı çizme projesini LGBTİ+ bireyleri hedef haline getiren mesajını değerlendirdi.

"Evde kal" çağrılarına destek amacıyla çocuklar için başlatılan gökkuşağı çizme projesinden bir örnek | Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Doğa Başak ÖZTÜRK
Ankara

"Evde kal" çağrılarına destek vermek amacıyla çocuklar için başlatılan gökkuşağı çizme projesi, LGBTİ+ bireyleri hedef haline getirdi. Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, bunun açıkça nefret suçu olduğunu belirterek, "Biz eğitim ve bilim emekçileri çocuklarımızla, öğrencilerimizle evlerimizde, pencerelerimizde gökkuşağını paylaşmaya devam edeceğiz" dedi.

Koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle okulları kapatılan ve evde kalmak zorunda olan çocuklar için "Evde kal" çağrılarına destek amacıyla başlatılan evde gökkuşağı çizip cama yapıştırma projesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından okullara gönderilen bir mesajla LGBTİ+ bireyleri hedef haline getirdi. Gönderilen mesajda, "Son günlerde yayılan bir mesajla çocuklarımızdan bir kağıda gökkuşağı resmi yapıp pencerelere yapıştırılması istenmektedir. Bu etkinliğin bazı örgütlerin Mayıs ayında yapmayı planladıkları Onur Yürüyüşü’ne toplumsal destek bağlamında manipüle edilmeye dönük bir niyetin ön hazırlığı olduğu şeklinde duyumlar alınmaktadır. Öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin bu projenin bir parçası olmasına müsaade edilmemesini önemle rica ederiz." ifadeleri yer aldı.

"YAPILAN ÖTEKİLEŞTİRMEDİR, NEFRET SUÇU, İNSANLIK SUÇUDUR"

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullara gönderilen mesajı Evrensel’e değerlendiren Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin, "Dünyanın her yerinde ve ülkemizde koronavirüs salgını başladığı günden bugüne insanlar dayanışma eylemleri, etkinlikleri gerçekleştirmekte ve bu zorlu dönemde her etkinlik yaşama tutunma duygusunu güçlendirmektedir. Bu etkinliklerden biri de çocukların, evde kalanın sadece kendisi olmadığını, yalnız olmadığını düşünmesi için geliştirilen ‘gökkuşağı’ çizme ve evin penceresine asması etkinliğidir. Bu denli insancıl bir etkinliğe dahi tahammül edemeyen zihniyet hızlıca devreye girmiş ve okul müdürleri tarafından okul iletişim gruplarına mesajlar atılarak, öğretmenlerden bu etkinliğe engel olunması istenmiştir. Yapılan ötekileştirmedir, nefret suçu, insanlık suçudur. Aynı zamanda öğretmenler üzerinde baskı yaratmaya ve kontrol altına almaya hegemonya, baskı, korku imparatorluğu yaratmaya çalışmanın adımlarıdır. Gökkuşağından, dayanışmadan, çocukların mutluluklarından korkan bu anlayışı reddediyoruz. Biz eğitim ve bilim emekçileri çocuklarımızla, öğrencilerimizle evlerimizde, pencerelerimizde gökkuşağını paylaşmaya devam edeceğiz” diye konuşarak gökkuşağı çizme projesini desteklediklerini açıkladı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

"İnfaz düzenlemesi muhalefeti susturma aracı olarak kullanılıyor"

SONRAKİ HABER

İstanbul Kent Savunması: Koronavirüs süresince kira ve faturalar askıya alınsın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa