Eğitim Sen, LGS kontenjan artışı beklenen seviyede olmayınca Valiliğe başvurdu

Eğitim Sen, LGS kontenjan artışı beklenen seviyede olmayınca Valiliğe başvurdu
Eğitim Sen Edirne Şube Yürütme Kurulu, Liselere Giriş Sınavı kontenjanlarının beklenen seviyede olmaması sebebiyle, öğrencilerin ve velilerin mağduriyetinin giderilmesi için Valiliğe başvurdu.Edirne Valiliğine verilen dilekçede...

Eğitim Sen Edirne Şube Yürütme Kurulu, Liselere Giriş Sınavı kontenjanlarının beklenen seviyede olmaması sebebiyle, öğrencilerin ve velilerin mağduriyetinin giderilmesi için Valiliğe başvurdu.

Edirne Valiliğine verilen dilekçede şunlara yer verildi:

"Liselere Giriş Sınavı kontenjanlarının açıklanmasıyla, ilimizde bu yıl sınava girecek çocuklarımız ve aileleri, hayal kırıklığına uğradılar. Bu yıl sınava girecek çocuklarımız 4+4+4 eğitim sisteminin başlatıldığı ilk grup olduklarından dolayı, sınava girecek öğrenci sayısında, MEB yetkililerinin de belirttiği gibi yaklaşık %50'lik bir artış olmuştur. Durum böyleyken sınavla öğrenci alan okulların kontenjanlarının da yaklaşık %50 artması beklenmekteydi.

Açıklanan kılavuzda, Edirne iline ait bilgiler incelendiğinde, sınavla öğrenci alan okulların toplam kontenjanının %22'lik artışla 540'tan 660'a çıktığı görülmüştür. Bu 120 öğrencilik artış; 30 Fen Lisesi, 60 İmam Hatip Lisesi, 30 Meslek Lisesi şeklinde belirlenmiştir. Okul türlerine göre öğrenci artış oranları incelendiğinde, Fen Lisesi %14, Anadolu Lisesi %0, Sosyal Bilimler Lisesi %0, İmam Hatip Lisesi %67, Meslek Lisesi %100 olduğu görülmüştür.

Çocuklarımızın ve velilerimizin karşı karşıya kaldığı bu haksızlığın giderilmesi için, Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi sınavla öğrenci alan okullar arasına eklenmeli. Uzunköprü ve Keşan'da da otuzar kişilik birer akademik lise sınıfı sınavla öğrenci alan okullar arasına alınmalıdır. Edirne Valiliğinin İlimiz çocuklarının mağduriyetinin giderilmesi için gerekli girişimlerde bulunmasını arz ederiz."

Eğitim Sen Edirne Şube Yürütme Kurulu adına Şube Başkanı Özer Demir