reklam
reklam
DOLAR 32,4653 % -0.07
EURO 34,8418 % -0.38
STERLIN 40,6466 % -0.38
FRANG 35,5823 % -0.1
ALTIN 2.453,47 % 0,71
BITCOIN 64.068,76 1.49

Eğitim-Sen Kırklareli Şube Başkanı Ramazan Özenç, Talepleri Sıraladı

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi :
Eğitim-Sen Kırklareli Şube Başkanı Ramazan Özenç, Talepleri Sıraladı
reklam

Eğitim-Sen Kırklareli Şube Başkanı Ramazan Özenç, kamu emekçilerinin adil bir ek gösterge sisteminin hayata geçirilmesini beklediğini açıkladı.

Eğitim-Sen Kırklareli Şubesi Yönetim Kurulu adına Eğitim-Sen Kırklareli Şube Başkanı Ramazan Özenç tarafından yapılan açıklamada “Çarşıda, pazarda fiyatlar sürekli arttı. Ancak ne hikmetse resmi enflasyon rakamları sürekli düşüyor. Bu mümkün değil. Buna rağmen TÜİK,  Türkiye’de hayat pahalılığının, döviz kurunun, faizlerin rekor üstüne rekor kırdığı bir ortamda enflasyonun düştüğünü iddia etmiş,  emekçilerin temel tüketim ve ihtiyaç maddelerinde yaşanan gerçek enflasyon en az yüzde 50 civarında olmasına rağmen ne yapıp edip resmi enflasyonu yüzde 20,3’te tutmayı başarmıştır. Yine enflasyon hesabında dar gelirlilerin, emekçi kesimlerin en yüksek oranda harcama yaptığı gıda ürünlerinin ağırlığını 2011’den bugüne 4.57 puan aşağı çekme başarısı da TÜİK’e aittir. Öte yandan asıl sorumlunun ülkede yaşanan krizin faturasını emekçilere yıkmak için politika üretenler olduğu da açıktır” dedi.

Konuyla ilgili açıklamasına devam eden Eğitim-Sen Kırklareli Şube Başkanı Ramazan Özenç “Yılın başında enflasyon sepetinde yer almayan kimi bildik market zincirlerinin ürünlerinin usulsüz bir şekilde son iki ayda sepete eklenmesi, ayın 25’inde kapatılması gereken sepete yılbaşı indirimleri nedeni ile ayın son günlerinde fiyatları düşen parfüm, hediyelik eşya gibi ürünlerin eklenmesi gibi yeni Ali Cengiz oyunları ile Aralık enflasyonun yüzde 0.40 puan düştüğü, yıllık enflasyonun ise yüzde 20.3 ile YEP ile belirlenen %20,8 hedefinin bile altına indiği açıklanmıştır. Buradan bir kez daha altını çiziyoruz. Bugün ‘hedefleri tutturduk, hatta YEP ile hedeflenen enflasyonun altına indik’  söylemlerinin inandırıcı hiçbir yönü yoktur.  Çünkü ortada olan şey hedef tutturma değil,  yıllardır oynanan Ali Cengiz oyunlarına yenileri eklenerek bulunan rakamları enflasyon diye yutturma çabasından ibarettir. 2017 tarihli toplu sözleşmenin yenilenmesini, maaşlarda hedeflenen enflasyon oranında değil, yaşanan gerçek enflasyon oranında, satın alma gücündeki azalma ve ekonomik büyüme oranları dikkate alınarak artış yapılmasını, temel ihtiyaçlara yapılan zamların tamamen geri alınmasını, temel tüketim ürünlerine zam yapılmamasını, vergi adaletsizliğine son verilmesini, emekten yana,  katılımcı –şeffaf- hesap verebilir demokratik bir bütçenin hayata geçirilmesini, OHAL KHK’leri ile ihraç edilen tüm kamu emekçilerinin işine iade edilmesini, güvencesiz istihdam uygulamasına son verilmesini, mülakat, sözlü sınav ve güvenlik araştırması-arşiv kaydına son verilmesini, herkese güvenceli iş ve güvenli gelecek sağlanmasını, tüm kamu emekçilerini kapsayan, adil bir ek gösterge sisteminin hayata geçirilmesini talep ediyoruz” dedi. 

 

Haber/Kaynak: Sınırkent