"Atatürk yok laiklik yok cihad var mezhepçilik var"

Milli Eğitim Bakanlığı sürpriz bir şekilde erken davranarak zorunlu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi taslak programını da askıya çıkardı...

"Atatürk yok laiklik yok cihad var mezhepçilik var"

Milli Eğitim Bakanlığı sürpriz bir şekilde erken davranarak zorunlu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi taslak programını da askıya çıkardı.

Geçen günlerde yeni ders müfredatlarını açıklayan Bakanlık ilköğretim ve ortaöğretim düzeyinde zorunlu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi müfredatının ise haftaya açıklanacağını duyurmuştu.

Eğitim-iş de incelemenin ardından taslak program üzerine bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Atatürk, diğer inançlar, laiklik yok. Cihada övgü ve mezhepçilik var!” denildi.

Eğitim-iş Merkez Yönetim Kurulu’nun konuyla ilgili açıklaması şöyle:

- Söz konusu müfredat, taslak olmayı bile hak etmeyecek kadar çağdışı ve dini terör örgütleriyle mesafesiz duran bir metindir.

- Söz konusu taslak müfredat, MEB’in açıkladığı yeni genel müfredat ile birlikte değerlendirildiğinde, Atatürk’e, onun hatırasına ve yol arkadaşlarına, Cumhuriyet’in değerlerine bir saldırı olduğu açıktır. Bu taslak müfredatta da Atatürk’e ilişkin tüm konuların çıkarılması, içinde Atatürk sevgisi olan çocuklardan cahil/gerici bir toplumun yaratılamayacağının bilinmesinden gelmektedir. Eğitim-İş olarak çocuklarımızla Atatürk’ün, çağdaşlığın, laikliğin, bilimselliğin bağının koparılmasına asla müsaade etmeyeceğiz!

- Diğer dinlerin ve inanışların neredeyse yok denecek kadar az tanıtılması, çocukların din ve inançları kavramasında eksikliğe yol açacak bir yönlendirmedir. Bu yolla hem devletin laiklik ilkesi, hem Türkiye’nin imzacısı olduğu uluslararası sözleşmeler, hem de Milli Eğitim Temel Kanunu hiçe sayılmıştır.

-Siyasi iktidarın gücünü artırmak için toplumu bölmeye ve mezhepçiliği yükseltmeye dair gayretinin, taslak müfredata aynen yansıması tesadüf değildir. Çocuklarımızın geleceği üzerinden siyasi hesaplar yapmak, herkes için çok büyük bir tehlikedir.

-Bu değersiz ve tahammülsüz metni, taslak bile olsa, kamuoyuna sunma cüretini ayıplıyor, daha yaşanabilir, daha çağdaş insanların yaşadığı bir Türkiye için, çocuklarımızın eğitiminin büyük önem arz ettiğini hatırlatıyoruz.

Odatv.com

"Atatürk yok laiklik yok cihad var mezhepçilik var" - Resim : 1

meb eğitim iş taslak programı arşiv