Kamudanhaber- Özel Haber

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, İbn Haldun Üniversitesi Külliyesi Açılış Töreninde “Eğitim ve öğretimde arzu ettiğimiz ilerlemeyi sağlayamadık.” sözleriyle gündeme aldığı samimi açıklamasından sonra; Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan bir açıklama yaptı.

Talip Geylan açıklamasında:

Bu tablo doğal bir sonuçtur; siz, eğitim yöneticilerini liyakat esasıyla değil de mülakatlar marifetiyle ve sadece mensubiyetler üzerinden tayin ederseniz sonuç bu olur. Eğitim sistemini en ideal şekilde kurgulamış ve planlamalarınızı eğitimin ve ülkenin ihtiyacına göre düzenlemiş olsanız dahi bunları uygulayacak ve sistemi yürütecek olan yönetici kadronuz ehil değilse başarı mümkün değildir.

Yapılacak olan bellidir: Eğitim yönetimi, sendika/vakıf/cemiyet görünümlü yapıların tahakkümünden kurtarılacak ve yönetim süreci sadece liyakatin esas alındığı bir anlayışla yürütülecektir.

Türkeğitimsen Genel Başkanı Talip GEYLAN’ın bu açıklamasına İstanbul Eğitimbirsen - Memursen şube başkanı Talat Yavuz cevap verdi .

Türkeğitimsen’e yönelik açıklamalarda Eğitimbirsen genel başkanı Ali Yalçın ve yönetimi açıklama yapmıyor . Eğitimbirsen İstanbul şube başkanları nezdinde Türkeğitimsen genel merkezini muhatap alıyorlar .

Talat Yavuz’un paylaşımı

**18 YILIN HESABI**

Cumhurbaşkanımız, 18 yıllık iktidarımızda diğer alanlardaki başarımızı eğitimde gösteremedik dedi ve yeni bir dönem başladı.

Şimdi seyredin savrulmayı. Daha dün başarıdan bahsedenler, organize olmuş teşekkür twitleri atanlar, bakıyorum da bugün sorumlu arıyor. Buyurun, OKUYUN:

2002-2010 FETÖ ve daha önce atanan idareciler dönemi, (eski tüfekler dönemi)

2010-2014 İdarecilerin sınavla ve ek 2 ile atandığı dönem,

2014-2018 Mülakatlı atama ve FETÖ temizliği dönemi,

2018-2020 Sosyal medya ve sözde ehliyet, liyakat dönemi,

Şimdi kimden, neyin hesabını soruyorsunuz merak ettim? Siz önce otuz yılın hesabını verin, biz dört yılı anlatırız size. İLKSAN’ı nasıl yönettiğinize bakın önce. Sahi sizce öğretmenlere sorduğunuz cinsiyet sorusunun cevabı kaç seçenekli? 

Bu manifesto ile iki yıllık sosyal medya ve sözde ehliyet-liyakat dönemi de bitmiştir. Bu dönemin özeti şudur: Ehliyet ve liyakat sözle değil çalışma ile olur. Sınavlarda dökülenlerin tek çaresi birilerini övmek ve sürekli ajitasyon yapmaktır.

BAŞARMAK için inanmış, adanmış, kenetlenmiş çalışkan, dertli kadrolara ihtiyaç vardır. En tepeden en alt birime kadar tek yürek...

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.