Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar Şubesi Kadınlar Komisyonu üyeleri öğretmenevinde gerçekleştirdikleri kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.
2015’te yapılan Toplu sözleşmede elde edilen kazanımların anlatıldığı sinevizyon gösterisinin ardından Eğitim-Bir -Sen 1 Numaralı Şube Kadın Komisyonu Başkanı Esma Karakaş bir konuşma yaptı. Konuşmasında yeni eğitim öğretim yılının bütün eğitimcilere ve öğrencilere başarılı geçmesi dileklerinde bulunan Karakaş, öğrencilere para, makam, şöhret, şandan daha ziyade erdemi, bilgeliği, çalışkanlığı kendi insanına ve insanlığa faydalı olmanın öğretilmesi gerektiğini kaydetti. Karakaş konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“Zor, meşakkatli bir mesleğimiz var ancak karşı karşıya kaldığımız her türlü saldırıya her an kendimizi yeniden inşa ederek, soylu bir sadelik, sabır ve fedakarca görevimizi yapmaktayız ve Allah-u Teala izin verdikçe de devam edeceğiz. Evet ruhumuzu diri tutarak, kendimizi yenileyerek, çağın teknolojisine ve bilgisine ulaşarak görevimizi yapmaya devam edeceğiz. Afyon’da çalışan bayan öğretmen sayısı erkeklerden daha fazla, ama bayan sayımız erkeklere göre daha az. 4 bin 382 üyemizden bin 633 tanesi bayan üyelerimiz. Şu anda kadın komisyonunda 7 arkadaş çalışıyoruz. Sizleri de sendikamızda aktif çalışmalara bekliyoruz.”