Ege Denizi'nde 6,3 büyüklüğünde deprem

Ege Denizi'nin Muğla açıklarında gece yarısı 6,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremde can kaybı olmazken panik nedeniyle yaralananlar oldu. Sarsıntı çevre illerden de hissedildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Muğla gece yarısı 6,3 şiddetinde sallandı. Deprem nedeniyle panik yaşayarak yaralananlar oldu. Yunanistan'da ise biri Türk iki can kaybı var.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Gökova Körfezi'nde saat 01.31'de 6,3 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Deprem, yerin yaklaşık 7,8 kilometre derinliğinde meydana geldi. Depremin ardından bölgede merkez üssü Ege Denizi ve Gökova Körfezi olan birçok artçı sarsıntı kaydedildi. Bölgede, saat 01.37'den 06.13'e kadar büyüklüğü 3 ve 4,6 arasında toplam 40 artçı sarsıntı oldu. 

Depremin ardından can ve mal kaybı yaşanmadığı ifade edilirken, halk korku nedeniyle sokaklarda sabahladı. Deprem sonrasında kimi noktalarda elektrik kesintileri yaşandı. Bu durum daha sonra normale döndü.

Deprem sonrası tsunami oluştuDeprem sonrası tsunami oluştu

Tsunami meydana geldi

Kandilli Rasathanesi deprem sonrası 10 santrimetrelik tsunami oluştuğunu belirledi.

Kandilli'den yapılan açıklamada, "Bodrum deniz seviyesi istasyonunda 10 cm tsunami dalgası ölçülmüştür. Bodrum ve civarı kıyı bölgelerimizde tsunami gözlenmiştir" denildi.

Açıklamada ayrıca, "Bu depremin bu andan sonra mevcut gözlenen ve ölçümlenen değerlerden daha yüksek bir dalgaya neden olması beklenmemektedir" değerlendirmesi yapıldı.

Panikle yüksekten atlayanlar yaralandı

Bölgede bazı elektrik hatları da koptu. Yaşadığı korku ve panik nedeniyle yüksekten atlama sonucu yaralanan bazı kişiler Bodrum Devlet Hastanesi ile özel hastanelere kaldırıldı. Bazı hastanelerde acil servislerde yatan hastaların hastane dışına çıkartılarak tedavisine devam ediliyor.

İzmir, Aydın, Manisa ve Denizli'de de hissedildi

Muğla açıklarında 01.31'de kaydedilen deprem, İzmir, Aydın, Manisa ve Denizli'de de hissedildi. Deprem nedeniyle bazı vatandaşlar evlerinden dışarı çıktı.

Kameralara yansıyan görüntülerde evlerdeki ve iş yerlerindeki avizelerin uzun süre sallandığı kaydedildi.

Deprem Yunanistan'da iki can aldıDeprem Yunanistan'da iki can aldı