Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

Efsaneler 15 yıl aradan sonra pistte

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED), geçtiğimiz günlerde 15 yıl aradan sonra Şampiyonlar Şampiyonası yarışı düzenledi. 44 sporcunun kıyasıya mücadele ettiği, yılın en hızlı pilotunun belirleneceği Şampiyonlar Şampiyonası'nın yarışlarını izlerken bir an izleyici olmak değil de o arabalardan birinde olmak istedim. Çok geçmeden sanki içimden geçenleri hissetmiş gibi birisi gelip "Serkan Yazıcı ile piste çıkmaya hazır mısın?" diye sordu. O andan sonrası bende yok. Tansiyon yükselmiş, nabız tavan.
"Ben bir sağa bir sola savrulmaya hazır değilim" bile diyememişken, arabanın co-pilot yerine oturtulmuş, kaskım, emniyet kemerim takılı yarışa hazırlanıyorum.
TOSFED'in başkanı Serkan Yazıcı, "Sen önce İskender Atakan'ın arabasına bin, Cem Hakko ile yarışın.
Öğleden sonra da biz çıkarız" dedi. Bir yarış değil, birden çok yarış demek bu, nefes alamıyorum heyecandan.
Türk otomobil sporunun unutulmaz takımı Team Atakan'ın kurucusu efsane pilot İskender Atakan'ın co-pilotu olarak yerimi alıyorum. "Bu kadar adrenalin bünyeye zararı var mı?" diye soruyorum. Gülüyor Atakan.
"Korkuyor musun?" diyor. Başlangıç çizgisindeyiz şimdi, korkunun ecele faydası mı var?
Yer, İzmir Ülkü Park. Yarış pisti rakibimiz Cem Hakko.
Serkan Yazıcı'nın verdiği start'la yarışımız başladı, Allahıııııım sen bizi koru. Bir sağa bir sola savrul, araba sanki uçuyor. Gözüm Cem Hakko'nun arabasında, önde gibiyiz. "Geçtik mi, geçtik mi?" diye bağırıyorum. "Ne hırslısın sen kızım, sakin ol. 182 tane birinciliğim var" diyor Atakan. Damalı bayrağı görüyorum, Cem Hakko'nun arabası daha gerideyken oh be kazandık.
Havalı bir şekilde arabamızdan iniyoruz. Yürüyüşümüz falan değişmemiş, her zamanki gibi yine birinci olduk edalarındayız. "Nasıldık ama?" diye soruyoruz sağa sola, tüm mütevazılığımızla tebrikleri alırken Cem Hakko'nun takımı, "Biz kazandık" demiyor mu!
İşte orada kavga kopuyor. Her şey planlıymış gibi Cem Hakko, İskender Atakan için afiş bile yaptırmış. 'Sen kazandın, ben kazandım' derken epey gülüyoruz, sonuçta dostluk kazanıyor.

'İHTİŞAMLI GÜNLERE DÖNELİM'
Yarış sonrası TOSFED Başkanı Serkan Yazıcı ile Şampiyonlar Şampiyonası üzerine konuşuyoruz.
Dile kolay, 2002'de kapanan takım yıllar sonra ilk defa toplanmış. Yazıcı, "Yarışın amacı, motor sporlarını yine ihtişamlı günlerine geri döndürmek" diyor. Gerçekten de 90'lı yıllarda herkesin soluksuz takip ettiği ralli şampiyonalarının artık daha çok konuşulmaya ve muhteşem yeteneklerin desteklenmeye ihtiyacı var. Serkan Yazıcı, 14 sene önceki motor sporlarıyla bu dönemki motor sporları arasında çok fark olduğunu söylüyor. "Bizim yarıştığımız dönemde 10 sporcu varken, şimdi 48 kişi arasında yapılıyor yarış.
Çok genç, 17-18 yaşında yetenekler var, onları elimizden geldiğince destekleyeceğiz" diyor.
Apexmasters drift pilotları ile Ukraynalı Red Bull sporcusu Alexander Grinchuk'un drift showları, herkesi büyüledi.
Bende daha rallinin tansiyonu normale inmemişken, "Haydi drifte" diyorlar; gerçekten bayılacağım. Drift için bu kez Ali İnal'ın yanına oturtuluyorum. Driftin heyecanı daha başka, need for speed oynuyoruz sanki. Diğer driftçiyle o kadar yakınız ki çarptık çarpacağız. Yok ben gözlerimi kapatayım en iyisi, başka türlüsüne kalbim dayanmayacak.
Dönüyoruz da dönüyoruz, sanki 'Hızlı ve Öfkeli' setindeyim. Neyse çok şükür bitiyor. Tam arabadan ineceğim pistten görevli biri gelip "Bir tur daha atalım korkutalım, aklını alalım" diyor. Yahu ne gerek var zaten korkuyorum. Vallahi aldınız aklımı inmek istiyorum. Pilot daha da hırslanıyor. Bu kez hiç şansım yok, yeni yemek yemişim, kusura bakmasın kesin üstüne kusacağım. Pilot viraj süpürme hareketlerinin sınırlarını zorluyor, araba patlayacak gibi. Dışarıda alkışlar kopuyor, çok güzel bir şey bu. Kusmuyorum da; sıkıntı yok.
Arabadan inince "Drift mi daha heyecanlı, ralli mi?" diye soruyorlar. Birinde yarışı birinci bitirme heyecanı, ötekinde ay çarptık, çarpıyoruz, çarpmadık, oh dönüyoruz, bitti heyecanı. Ralli mi drift mi tartışması kişiden kişiye değişir, ben cevap hakkımı sonraya saklıyorum.

YILIN EN HIZLISI 19 YAŞINDA
15 yıllık aradan sonra TOSFED tarafından Spor Toto, Opel Türkiye, Petlas, Atarlar Petrol, Redbull.com ve Power FM katkılarıyla düzenlenen organizasyonun finalinde Can Tolon ile Ayhancan Güven karşı karşıya geldi. Üç kalkış sonunda rakibine 2-1 üstünlük sağlayan 19 yaşındaki Güven, 2016 Şampiyonlar Şampiyonu oldu. Şampiyon ödülünü Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'dan aldı. Ayhancan toplam değeri 200 bin liraya yaklaşan ödüllerin de sahibi olurken, aynı zamanda Opel'den bir yıllığına otomobil ile 2017 yılı içerisinde Red Bull davetlisi olarak Formula 1 veya WRC yarışı seyahati kazandı. Genç yaşta böyle bir başarıya imza atmak olağanüstü bir şey, yolun açık olsun Ayhancan.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA