1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. Efsane Ankara'da yaşayacak
Efsane Ankara'da yaşayacak

Efsane Ankara'da yaşayacak

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nin bugün yapılan toplantısında, geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından törenle hizmete açılan Esertepe Parkı'nın adı, "Muhammed Ali Esertepe Parkı" olarak değiştirildi.

A+A-

Geçtiğimiz günlerde vefat eden Dünyanın gelmiş geçmiş en büyük boksörlerinden olan Muhammed Ali'nin adı artık Keçiören Esertepe'deki dev parkta yaşayacak.

Bugün yapılan Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nin olağan toplantısında, AK Parti grubunun önerisi üzerine, geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılışı yapılan Esertepe'deki 180 dönüm alan üzerine kurulu Esertepe Parkı'nın adının "Muhammed Ali Esertepe Parkı" olması meclis üyelerinin oybirliği ile kabul edildi.

 

-MUHAMMED ALİ ESERTEPE PARKI-

 

            Muhammed Ali Esertepe Parkı, Etlik ile Esertepe mahalleleri arasında yer alıyor. 180 bin metrekarelik bir alanı kaplayan dev park  içerisinde, vatandaşların hoşça vakit geçirmeleri için birbirinden farklı aktivite alanları bulunurken, 4 farklı noktadan da parka giriş yapılabiliyor.

            Ayrıca park içerisinde bazı Türk Devletleri’nin figürleri ve simgelerinin bulunduğu 4 adet meydan yer alıyor. Parka, Osmanlı Devleti Giriş Meydanı ve Kapısı, Selçuklu Devleti Giriş Meydanı ve Kapısı, Hun Devleti Giriş Meydanı ve Kapısı ile Türkiye Cumhuriyeti Giriş Meydanı ve Kapısı ayrı bir özellik katıyor. 

            Park içerisinde kolay gezinti yapılması ve engelli vatandaşlara kolaylık sağlanması amacıyla yürüyen merdivenler, 3 diagonel (yatay) asansör yer alıyor. Ayrıca yine park içerisinde çeşitli bitki grupları ile düzenleme yapılmış Led bordürlü 1 adet aydınlatmalı Türkiye haritası da bulunuyor.

Bu haber toplam 45922 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.