Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Kazanması durumunda play-off’u garantileyecek, ilk 4 yarışında ise çok büyük avantaj elde edecek Anadolu Efes, bitime 1.9 saniye kala Higgins’in basketiyle yenildi, ancak güçlü rakibi karşısında çift haneli farkları kapattığı maçı kazanma noktasına getirerek, ‘Ben bu işi bitiririm’ mesajı verdi.

THY Euroleague’de 27. hafta mücadelesinde CSKA Moskova’yı konuk eden Anadolu Efes, salondan 80-78 ile ayrılarak 10. yenilgisini tattı.
Maça hücumda iyi başlamıştı temsilcimiz ilk çeyrekte 8 saha içi basket üretirken, 8 asist yapması, işlerin yolunda gittiğini gösteriyordu. Ancak kenardan gelen Hines’ı mükemmel kullandı konuk takım ve kontrolü ele geçirmeyi başardı. Tabii ki bunda Efes’in iki guardının adamlarına çok kolay geçilmesi ve uzunun yardıma gitmek zorunda kalışıyla ABD’linin art arda boşboş kalışları etkendi.
Ergin Ataman, ilk yarıda boyalı alanı arka bahçesine çeviren CSKA’nın üstünlüğünü kırmak için 2. yarıya iki 5 numarasıyla başladı ama yine istediğini alamadı, özellikle Pleiss’ın bu maçta aksaması sıkıntı yarattı.

Sonu gelmedi
Sadece aksayan Pleiss da değildi, Micic-Moerman gibi çok güvendiği iki isim 18’de 4 saha içi isabet ile maçı bitirdi, fark da çift hanelere geldi. Geçtiğimiz hafta Maccabi maçında kıpırdanan Beaubois acaba çare olur mu dedik ama, o da kötü günündeydi.
İlk sayısını 29’da bulan Larkin, Anderson’un da katkısıyla Efes’i uyandırdı, her hafta biraz daha güzel atmosferin yaşandığı, dün gece de maviye boyanarak görsel şovun yaşandığı Sinan Erdem’de tribünleri ayağa kaldırdı. Motum ve Simon’un üçlükleri ile skora denge de geldi. Ama önce 24 saniyenin bitmesine 2 saniye kala, ardından maçın bitmesine 6 saniye kala çok kritik hücumlarda basit savunma hatalarıyla Higgins’ten iki basket yiyen Efes, son hücumda topu çembere atamayınca salondan yenik ayrıldı.
Belki Efes önemli bir fırsatı kaçırdı ama bu enerji, bu birliktelik, bu tribünler, sezon sezonun çok daha güzel olacağına hepimizi inandırdı.