Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Nefis bir final serisi izlemeye, her maçta farklı hikayeler görmeye, iki takımı da mücadelelesi için takdir ederken, kazanan takımı da tebrik etmeye devam ediyoruz.
Maç maç gelen coach hamleleri, birbirlerinin sürprizlerine karşı hazır olduklarını gösteren önlemleri de sahadaki basketbolu daha keyifli hale getiriyor.
Dün de bir önceki maçta yaşadığı, Kalinic’in sırtı dönük oyunlarını savunamama sıkıntısına karşı, serinin sadece ilk maçında oynayan Simon’u yeniden rotasyona sokan Ergin Ataman’ın hamlesiydi dikkatleri çeken. Simon da öyle bir ilk çeyrek oynadı ki, adeta oynamadığı maçların acısını çıkarttı rakibinden. Efes için belki de en kritik isim olan Moerman’ın da maça çok hızlı girişi ve bu ikilinin daha ilk periyotta toplam 23 sayı üretmesi, Fenerbahçe’nin düzenini bozdu.
Serinin genelinde şut sıkıntısı yaşayan Fenerbahçe, bu maça da aynı sıkıntı ile başladı, Dixon dışında yüzdeli atan isim çıkaramadı. 2. çeyrekte Melli’nin 5 numaraya geçişi ve baskının artırılması, Efes’i düzenden çıkardı, hücumda çok zorladı ve Fenerbahçe bu şekilde oyunda kaldı ama Larkin’in hiç sayı atmadığı maçta soyunma odasına galip girmek, Efes için önemli bir artıydı.
2. yarıda ise savunmaların yönü değişti. Bu kez Efes, inanılmaz bir hırsla sahadaydı, top kimdeyse hemen çok agresif yardımlar yaptı, Fenerbahçe yine şutu bulamayınca da arayı giderek açtı. Bu bölümde Dunston’ın tek başına boyalı alanda krallığını ilan etmesi, Vesely’nin ne kadar çok arandığını gösterirken, bir önceki maçın yıldızı Ahmet’in performansının önemini de ispatlayan detaydı.
Uzunlarından katkı alamayan ve potasını da savunamayan Fenerbahçe’de Obradovic, son çeyreği 5 guardla oynadı. Burada Ataman’ın verdiği karar kritikti, o düzenini bozmadı. Fenerbahçe son periyotta 6 üç sayı isabeti bulup, bu düzenin hücumdaki artısını sağladı ama iki uzunuyla sahada kalıp her topu boyalı alana sokan Efes, kazanacak kadar skor bulmayı başardı. Belki bu hamle fark 22’ye çıkmadan önce gelse Efes’in de düzeni değişebilirdi ama o farkların erimesi çok mümkün değildi.
Yarın müthiş bir heyecan daha bizi bekliyor. Bakalım Fenerbahçe Beko için tamam ya da devam maçında hikayeyi hangi taraf yazacak...