Edirne'de Kovid-19 alarmı! Fabrika ile işyerleri karantina altına alındı

Edirne'de Kovid-19 alarmı! Fabrika ile işyerleri karantina altına alındı

Sağlık Bakanı Koca'nın uyardığı Edirne'den peş peşe karantina haberleri geldi, Uzunköprü ilçesinde koronavirüs tedbirleri kapsamında 1 fabrika ve 2 iş yeri karantina altına alındı.

Türkiye'de koronavirüs salgını ağırlaşırken, birçok ilden yine karantina haberleri geldi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın uyardığı Edirne'de koronavirüs tedbirleri kapsamında 1 fabrika ve 2 iş yeri karantina altına alındı.

EDİRNE  

Uzunköprü'de İlçe Hıfzıssıha Kurulu, Kaymakam Hakan Yavuz Erdoğan başkanlığında toplanarak karantina kararları aldı.

Buna göre, ilçeye bağlı Hamidiye köyünde faaliyet gösteren bir çeltik fabrikasında 5 gün boyunca karantina uygulanması kararlaştırıldı.

İlçe merkezinde bulunan bir kadın kuaförüne giriş ve çıkışlar 5 gün, konfeksiyon ürünleri satan bir iş yerine de giriş ve çıkışlar 7 gün boyunca yasaklandı.

BAKAN KOCA EDİRNE'Yİ UYARDI

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçen hafta düzenlediği toplantıda vaka sayılarının son haftada artış gösterdiği iller arasında Edirne'yi de saymıştı. 

 

Vaka hikayeleri araştırıldığında, ev hanımlarındaki sayının artışı tespit edilmesi üzerine Edirne Valisi Ekrem Canalp, Edirnelileri hem kısa mesajla uyarmış hem de sivil toplum kuruluşların başkanlarından, üyelerini uyarması ricasında bulunmuştu.

BURDUR

Burdur'un Karamanlı ilçesinde koronavirüs tedbirleri kapsamında bir köy karantinaya alındı. 

Kaymakamlık'tan alınan bilgiye göre, Kağılcık köyünde 21 pozitif vaka ile çok sayıda temaslı kişi tespit edildi. 

İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, hastalığın yayılmasını önlemek amacıyla köyde karantina uygulanmasına karar verdi. Jandarma ekipleri de köyün giriş ve çıkışlarını kapattı.

ADIYAMAN

Adıyaman'da koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 108 ev karantina altına alındı. 

Valilik'ten yapılan açıklamaya göre, son iki günde kent merkezinde bazı kişilerin Kovid-19 test sonuçlarının pozitif çıkması üzerine, İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla farklı mahallelerdeki 108 evde karantina tedbirleri uygulanmaya başlandı. 

ÇANAKKALE

Çanakkale'nin Ezine ilçesinde de bir köy karantina altına alındı. İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, Kaymakam Hacı Arslan Uzan başkanlığında toplandı.

Toplantıda Kovid-19 vaka sayısında artış görülen Sarısöğüt köyünde, 14 gün giriş ve çıkışların, ev ziyaretlerinin yasaklanmasına, ibadetlerin toplu yapılmamasına, berber, kuaför gibi iş yerlerinin faaliyetlerinin geçici olarak durdurulmasına karar verildi.

01.jpg

Bunun üzerine köyün sınırlarının başladığı mevkilerde jandarma ve zabıta tarafından önlem alındı.

BALIKESİR

Balıkesir'in Havran ilçesinde bir mahallede Kovid-19 tedbirleri kapsamında karantina başlatıldı.

Valilik'ten yapılan yazılı açıklamada, Kobaklar Mahallesi'nde bazı kişilerin Kovid-19 testlerinin pozitif çıktığı duyuruldu.

Mahallede çok sayıda temaslı kişinin de bulunduğu belirtilen açıklamada, salgının yayılımını önlemek amacıyla mahallede bugün saat 06.00'dan itibaren karantina uygulanmaya başlandığı bildirildi.

MALATYA

Malatya'da bir mahalle Kovid-19 tedbirleri kapsamında karantina altına alındı.

Valilik'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, Arapgir ilçesine bağlı Pacalı Mahallesi'nde 13 yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakası tespit edildi.

İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla mahalleye bugünden itibaren giriş ve çıkışlar yasaklandı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN