Edirne halkı adına bahşiş Gürkan'dan

Edirne halkı adına bahşiş Gürkan'dan
Covid-19 tedbirleri kapsamında Ramazan davulcularının kapı kapı dolaşarak bahşiş toplamalarını engellemek için Edirne Belediyesi, Ramazan davulcularının ücretlerini ödeme kararı almıştı. Bahşiş geleneğini sürdürmek için...

Covid-19 tedbirleri kapsamında Ramazan davulcularının kapı kapı dolaşarak bahşiş toplamalarını engellemek için Edirne Belediyesi, Ramazan davulcularının ücretlerini ödeme kararı almıştı. Bahşiş geleneğini sürdürmek için Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne halkı adına Ramazan davulcusuna bahşiş verdi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Covid-19 tedbirleri kapsamında, bahşiş toplamak için kapı kapı gezmelerini engellemek, bulaş riskini en aza indirmek için Edirne’deki Ramazan davulcularının ücretlerini ödeme kararı almıştı. Belediye Meclis Kararıyla alınan bu uygulama kapsamında Covid-19’a rağmen Ramazan davulcusu geleneği Edirne’de devam etmiş; davulcular vatandaşları yine sahura kaldırmıştı. Bahşiş geleneğini devam ettirmek isteyen Belediye Başkanı Recep Gürkan, belediye binasına gelen Ramazan davulcusuna Edirne halkı adına bahşiş verdi.

Ramazan davulcularını temsilen kendisini ziyarete gelen Emrah Orçin’e teşekkür eden Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Ramazan ayı boyunca gelenek ve göreneklerimizi yerine getirdiniz. Vatandaşımızı oruca, iftara, sahura davet ettiniz. Sağ olun; var olun. Ellerinize sağlık.” dedi.