Keşan Belediyesi tarafından yaptırılan Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksi projesinin yüklenici firmalarından biri olan Alkan İnşaat Sahibi Orhan Alkan, dün yaptığı açıklama ile inşaatın son durumuyla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.  Yeni belediye hizmet binasını 31 Aralık 2014 tarihine kadar teslim edebileceklerini kaydeden Alkan, projenin tamamının ise, kendilerine tanınan yasal süre olan 2015 yılının Mayıs ayına kadar mutlaka bitireceklerini de söyledi.

Yaşanan bir takım olumsuzlukların giderilmesinin ardından tekrar başlayan Çok Amaçlı Pazaryeri inşaatında çalışmaların son hızıyla devam ettiğini ve bu çalışmaların yapımı yarım kalan Paşayiğit Caddesi ile Rasim Ergene Caddesi’ne bakan taraflardaki bloklarda devam ettiğini belirten Alkan, diğer bölümlerde de dış cephe kaplama çalışmalarının sürdürüldüğünü bildirdi.

ŞU ANDA HİÇBİR SIKINTI YOK

İnşaatın genel olarak şu an %70 seviyesinde olduğunu da belirten Alkan, şunları söyledi: Ayrıca temellerde de %97 durumundayız. Bu yılsonuna kadar temellerde hiç bir şey kalmayacak. İşin kabasında da çok küçük bir eksiklik kalır. Çalışmalara ara verdiğimiz bir dönem var.  Bizim esas hedefimiz 31 Aralık’ta burayı teslim etmekti. Ancak bu ara verdiğimiz dönemden dolayı süre biraz uzadı. Ancak bizim iş bitiş tarihimiz 2015’in Mayıs ayı. Ama biz yine de Mayıs’tan önce burasını teslim edeceğiz. İşe ilk başladığımızda esas teslim etmek istediğimiz tarih 31 Aralık’tı. İller Bankası kontrolörleriyle bir takım anlaşmazlıklar oldu. Ama bizler onları aştık. Şu anda sıkıntı ortadan kalktı. Gerçi biz yeniden çalışmaya daha sıkıntılar ortadan kalkmadan başlamıştık. Şu anda çalışmalarımız olabilecek en hızlı bir şekilde devam ediyor. Tabii ki bu tür büyük işlerdeki bazı aksaklıklar dedikoduya mahal verebiliyor. İnşaat biraz durduğu zaman bir takım söylemler ortaya atılabiliyor. Ama şu anda hiçbir sıkıntı yok. Her şey devam ediyor.  Bu proje bu ortaklığın ilk projesi değil, son projesi de olmaz. Onun için gününden önce biter ve anahtarı başkanımıza teslim ederiz.”

YENİ BELEDİYE HİZMET BİNASINI 31 ARALIK’A KADAR TESLİM EDERİZ

Daha sonra gazetecilerin, Belediye Binası şu anda bitmek üzere. Binanın diğer yerlerden önce teslim edilmesi mümkün mu? Sorusunu yanıtlayan Alkan,  “Biz 31 Aralık’ta Keşan Belediyesi’ne hizmet binasını teslim ederiz. Ama diğer proje devam edebilir. Çünkü hava şartları şu anda kötü gidiyor. Ama ekiplerimizin hepsi aralıksız çalışıyor. Çünkü artık kapalı yerdeyiz. Ekiplerin hepsi sahada şu anda. Son hızla çalışmalarımız sürüyor” dedi.

TEMELLERİN TAMAMI BİTTİ

Şu anda beton çalımlarının Paşayiğit Caddesi’ne bakan tarafta sürdüğünü de aktaran Orhan Alkan, “Rasim Ergene Caddesi bölümünde de perde betonlar atıldı. Orasına da en kısa süre içersinde başlayacağız. Temellerin tamamı bitti. Bununda çalışmasını en kısa süre içersinde başlayacağız. Ancak öncelikle Paşayiğit Caddesi bölümünde kalan tarafını bitiriyoruz. Diğer bölümlerde ise iç düzenlemelerini yapıyoruz. Elektrik ve kanalizasyon bağlantıları yapıldı. Tuvaletler tamamlandı. Sadece boya yapılacak ve iç düzenlemeleri tamamlanacak” diye konuştu.

TRAKYA’NIN EN BÜYÜK PROJESİ

Amaçlarının bir an önce işin tamamlanması olduğunu ifade eden Alkan, açıklamasını şöyle tamamladı:  “Burası bizim çok önemsediğimiz bir proje. Aynı zamanda Trakya’nın en büyük projesi. Belediye Başkanımızın da bu projeye müthiş hassasiyeti var. Onun da onur projesi. Böyle bir proje, büyükşehirlerde bile hayata geçirilmiş bir proje değil. Belediyeye de ciddi bir kaynağı olacak burasının. Hatta bu proje İstanbul’da bile konuşuluyor. Başkanımız da buranının tanıtımını çok iyi yapacaktır diye düşünüyorum.”